The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Alles over de Garmin Fenix 6

Op 29 augustus 2019 lanceerde Garmin de Fenix 6, de opvolger van de Fenix 5. Het is een heel compleet sporthorloge. Dankzij geavanceerde metingen is het een robuust horloge voor prestatiegerichte sporters. Het horloge komt in 3 varianten waarvan de kleinste ook geschikt is voor de kleinere vrouwenpols.

Garmin Fenix 6

Meet stappen, hartslag, slaap, afstand en meer | Ingebouwde gps | Toont smartphone meldingen
569,-
op voorraad
  • Laat je portemonnee thuis, want je betaalt contactloos met de Fenix 6.
  • Meet geavanceerde gegevens, zoals je hardloopdynamica, zuurstofsaturatie en VO2 max en verbeter je prestaties.
  • De PRO versies navigeren je op een kaart en tonen populaire routes over natuurlijke paden.
  • Is dankzij de geavanceerde metingen en functies minder geschikt voor af-en-toe sporters.
  • De kleinste variant is geschikter voor de smallere vrouwenpols, maar het blijft een robuust horloge.

3 formaten: Fenix 6S, Fenix 6, Fenix 6X

3 formaten

De Fenix 6 komt in 3 formaten. De kleinste variant is de Fenix 6S. Dit horloge heeft een 1.2 inch scherm en 64 MB geheugen. Vanwege het kleinere formaat is deze geschikter voor de vrouwenpols. De middelgrote 6 variant heeft evenveel geheugen, maar een groter scherm van 1.3 inch. De Fenix 6X komt alleen in een PRO versie en is met een 1.4 inch scherm de grootste van de 3. Deze heeft een stuk meer geheugen, 32 GB, en de batterijduur is langer. Tot 21 dagen in smartwatch en 60 uur in gps modus.

Geavanceerde prestatiemetingen

Metingen

De Fenix 6 horloges zijn geschikt voor prestatiegerichte sporters. Dit komt door de geavanceerde prestatiemetingen. Zo meet het horloge je hardloopdynamica die je inzet om efficiënter te lopen. Verder berekent het je VO2 max die een indicatie geeft van hoe fit je bent. Deze meting is aangepast op warmte en hoogte wat hem nauwkeuriger maakt. Na een zware training geeft de Fenix 6 je een hersteladvies, zodat je niet overbelast raakt.

Power manager voor langere batterijduur

sfeerbeeld

Alle Garmin Fenix 6 horloges hebben Power manager. Deze functie geeft aan wat de invloed is van de gekozen instellingen op de batterijduur in uren. Je verlengt de duur door functies die je niet nodig hebt uit te zetten. De horloges hebben ook een Expeditie modus waarmee je de gps minimaal gebruikt, zodat ze - afhankelijk van het model - 20, 28 of 46 dagen meegaan. Hierdoor zijn de horloges ook geschikt voor outdoor avonturen.

Garmin Pay voor contactloos betalen

Garmin Pay

Zoals verwacht beschikt de hele Fenix 6 serie over Garmin Pay waarmee je contactloos betaalt. Zo hoef je jouw portemonnee niet mee te nemen tijdens het sporten en kun je toch een flesje water of een kopje koffie kopen als je hier aan toe bent. Houd er rekening mee dat Garmin Pay niet met alle banken werkt. Je moet een bankrekening hebben bij de ABN AMRO of Rabobank of ICS creditcard. Heb je geen rekening bij de deelnemende banken? Dan is de functie nu nog niet relevant, maar steeds meer banken sluiten zich aan.

Pulse Ox sensor meet zuurstofsaturatie

Saturatie

De Pulse Ox sensor meet je zuurstofsaturatie. Dit is het gehalte van zuurstof in je bloed en geeft aan hoe je lichaam reageert wanneer je traint op grote hoogtes. Denk hierbij aan wielrennen in de bergen, skiën of bergbeklimmen. Op de Fenix 6 bekijk je een grafiek van jouw bloedsaturatie tijdens stijgen en dalen.

PRO versie met extra functies

navigatie

Iedere Fenix 6 variant komt ook in een uitgebreide PRO versie. Zo navigeren PRO horloges je aan de hand van een kaart in plaats van dat ze enkel een lijn tonen. Verder heeft de PRO versie Trendline Popularity Routing wat betekent dat het horloge een route voor je bepaalt aan de hand van data van andere Garmin gebruikers. Zo kan het horloge populaire routes tonen die niet alleen over wegen, maar ook over natuurlijke paden lopen. Met PacePro helpt de PRO versie je om jouw tempodoelstellingen ook tijdens stijgen en dalen te behalen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen