The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Specialisten review van de Logitech G502 HERO

Het is de best verkochte gaming muis: de Logitech G502 HERO. Deze muis is geüpgraded met de beste optische sensor ooit van Logitech. De G502 HERO heeft meer tuning opties dan een auto in Need for Speed. Daardoor is de muis geschikt voor professionele gamers. Is de G502 iets voor jou? Ik heb de G502 HERO voor je getest.

Plus- en minpunten

  • De optische HERO sensor is instelbaar tot 16.000 dpi en is ongekend nauwkeurig.
  • Met 11 programmeerbare knoppen hoef jij de vingers van je linkerhand niet van de WASD toetsen te halen en reageer je sneller dan je tegenstander.
  • Gebruik de software eenvoudig om tot 5 profielen op de muis op te slaan waardoor je de muis aansluit en een toernooi speelt met jouw instellingen.
  • De muis is aan de smalle kant voor grotere handen.
  • Het materiaal wat gebruikt is voor de side grips is wat gladder dan bij sommige andere gaming muizen.

Uit de doos

Ik voel me weer als een kind in de snoepwinkel. De doos van de Logitech G502 HERO voor me, klaar om uit te pakken en te testen. Snel de doos open gedaan en och, de geur van verse muis. Ruikt naar niks eigenlijk, maar onder de transparante plastic kap zie ik het godsgeschenk waar m’n armharen van overeind gaan staan. Wanneer ik de G502 optil, vind ik een zeshoekig doosje. Daar zitten 5 gewichtjes in. Ik ga genieten.

HERO sensor

Het hart van de muis is de optische sensor van Logitech. De dpi is instelbaar tot 16.000, erg handig als je 1080 trickshots maakt in Call of Duty. Waar ik de dpi ook op instel, de muis registreert de minste beweging met grote accuraatheid. Het centreren van de cursor op bewegende doelen gaat gemakkelijk. Als ik nu in een first person shooter mijn schoten mis, zal ik een ander excuus dan de muis moeten vinden. De wind misschien?

De knoppen

De indeling van de muisknoppen is praktisch. 3 knoppen bij m’n duim, de linker- en rechtermuisknop, 2 extra knoppen bij de wijsvinger en 2 knoppen midden op de muis. De voorste van de 2 knoppen op het midden verandert de strakke single action scroll in een infinite scroll wiel. Ik heb in ieder geval genoeg knoppen op de muis om mijn vingers van m’n linkerhand op en rond de WASD toetsen te houden tijdens de game.

De software

Met de software van Logitech maak je deze muis écht die van jou. Als een Italiaans maatpak perfectioneer ik gemakkelijk de G502 HERO voor mijn stijl en speelwijze. Ik wijs functies toe aan de knoppen, gewoon een toets van het toetsenbord of een hele macro. Ook kies ik in welke van de 16,8 miljoen kleuren de verlichting van de muis schijnt. Ik ga voor de Lightsync RGB optie, waardoor de kleuren zich aanpassen aan de in-game momenten. Fancy pantsy!

Grip

De grip op de muis is goed, maar de rubberen side grips hadden wat ruwer gemogen. Het afwerkingsmateriaal is nu gladder dan sommige andere muizen. Eenmaal opgewarmd heb ik duidelijk meer grip. Zelf heb ik vrij grote handen en speel ik met palm grip. Voor mij is de muis wat smal, het lijkt nu alsof m’n hand de muis probeert op te eten. Met de meegeleverde gewichtjes balanceer ik de G502 wel precies zoals ik prettig vind, iets zwaarder namelijk.

Conclusie

Game je fanatiek of professioneel, heb je meer macro knoppen nodig dan alleen 2 duimknoppen en stel jij de muis graag geheel af op je eigen speelstijl? Dan is de Logitech G502 HERO de muis voor jou. Ik heb genoten van de G502 HERO en de precisie waarmee de muis snelle handelingen registreert. Vooral de praktische indeling van de knoppen maakt de G502 één van mijn favorieten.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.668 beoordelingen