The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Specialisten review Panasonic SD-YR2540 broodbakmachine

De Panasonic SD-YR2540 is een gebruiksvriendelijke en veelzijdige broodbakmachine. Dankzij de automatische toevoer van gist én extra ingrediënten doe je alles in één keer in de broodbakmachine. Vervolgens zet je 'm aan en geniet je een paar uur later van een vers gebakken brood. Naast brood maak je ook andere etenswaren zoals jam, cake en pizzadeeg. Ik heb de broodbakmachine getest en je leest hier wat ik ervan vind.

In het kort

Automatische toevoer van extra ingrediënten en gist | Maximaal gewicht 950 gram | Minimaal gewicht 630 gram
239,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dankzij de automatische toevoer doe je gist en extra ingrediënten in één keer in de machine.
  • De broodbakmachines heeft 32 automatische programma's met daarbij behorende recepten.
  • Je stelt de grootte en knapperigheid van de korst in naar smaak.
  • De machine is redelijk stil, je verstaat elkaar makkelijk wanneer hij aan staat.
  • De broodbakmachine heeft geen kijkvenster waarmee je het rijs- en bakproces in de gaten houdt.

Eerste indruk van de Panasonic SD-YR2540

Verschillende soorten brood

Wanneer ik de broodbakmachine uit de doos haal, til ik 'm gemakkelijk op. Het strakke design valt me direct op. De programma's staan op de deksel. Handig, want zo zie je in één oogopslag welk programma je moet selecteren. Naast dat het handig is dat je ze direct ziet, valt me ook op dat het veel programma's zijn. Naast de broodbakmachine zitten er een maatbeker, maatschepje en 2 kneedhaken in de doos.

Automatische toevoer gist en extra ingrediënten

Gist toevoegen

In de deksel zit een extra klep die je los openmaakt. Hierin zitten 2 vakjes: één voor gist en eentje voor extra ingrediënten. Ik vind dit superhandig. Zo hoef je namelijk niet tussendoor nog zelf de gist en extra ingrediënten toe te voegen, zoals rozijnen. Je zet zo alles in één keer klaar en hebt er daarna geen omkijken meer naar.

Goed verdeeld rozijnenbrood bakken

Rozijnenbrood

De extra toevoer van ingrediënten vind ik erg gemakkelijk, maar werkt dit ook echt? Ik heb het getest en ben erg tevreden over het resultaat. De rozijnen zijn goed verdeeld door het brood. Voor de juiste hoeveelheden gebruikte ik het recept voor rozijnenbrood in het meegeleverde boekje. Ik vind de verhouding tussen rozijnen en brood lekker. Heb jij liever meer rozijnen door je brood? Dan is het vakje wel wat klein en moet je deze toch zelf toevoegen.

32 automatische programma's

Automatische programma's

Deze broodbakmachine heeft 32 automatische programma's. Voor elk programma staat een recept in het meegeleverde boekje. Handig, want zo wist ik gelijk welke ingrediënten ik nodig had. In de meeste programma's kies je uit 3 verschillende formaten brood en pas je de korstkleur nog aan naar smaak. Naast verschillende soorten brood, bak je ook een cake of maak je jam met deze broodbakmachine. Ook maak je pizza- en pastadeeg. Ik vind het erg leuk dat de broodbakmachine zo veelzijdig is. Ben jij allergisch voor gluten? De broodbakmachine heeft 4 glutenvrije programma's, namelijk voor brood, cake, pizzadeeg en pastadeeg.

Normaal versus snel programma

Normaal versus snel programma

Voor volkorenbrood heeft de broodbakmachine een normaal en een snel programma. Het normale programma doet er 5 uur over en en het snelle programma 3 uur. Ik was erg benieuwd naar het verschil en heb met beide programma's een brood gebakken. Het normale brood (rechts) lijkt iets fijner van structuur dan het snel gebakken brood (links). Het formaat van de broden is hetzelfde. Tijdens het proeven, merk ik eigenlijk geen verschil. Ik zou de volgende keer dus weer kiezen voor het snelle programma, zodat ik tijd bespaar.

Verse jam en luchtige cake maken

Jam en cake maken

Naast brood, bak je ook een cake of maak je jam met deze broodbakmachine. Ik vind de cake erg lekker luchtig en smeuïg van smaak, een succes dus. De jam liet ik de eerste keer per ongeluk te lang bakken. Let dus op dat je de tijd van het programma aanpast. De tweede keer is het wel gelukt. In het recept staat dat je pectine poeder nodig hebt. Dit is niet te koop in de supermarkt. Ik verving de suiker voor geleisuiker en liet de pectine poeder achterwege. Het resultaat was erg lekker. Vooral de jam en de cake samen.

Snel vers pizzadeeg maken

Pizzadeeg maken

Je maakt ook pizza- en pastadeeg in de broodbakmachine. Dit doe je met bloem of met een glutenvrije variant daarvan. Het programma voor pizzadeeg duurt 45 minuten. Je stopt alle ingrediënten in de broodbakmachine en 3 kwartier later heb je vers pizzadeeg. Erg makkelijk dus. In het recept stond geen oventijd en -temperatuur. Ik rolde het deeg uit tot het op een bakplaat paste en bakte de pizza 13 minuten op 250 graden Celsius. De juiste tijd en temperatuur is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het deeg en jouw oven.

Conclusie

Automatische toevoer van extra ingrediënten en gist | Maximaal gewicht 950 gram | Minimaal gewicht 630 gram
239,-
tijdelijk uitverkocht

Ik ben erg te spreken over deze broodbakmachine. De automatische programma’s en de automatische toevoer van gist en extra ingrediënten maken het bakken van een vers brood erg gemakkelijk. De broden, cake, jam en pizza smaken goed. De recepten zijn meegeleverd, zodat je dit niet zelf hoeft uit te zoeken. Het vakje voor de extra ingrediënten is wel aan de kleine kant wanneer je van een goedgevuld brood houdt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.207 beoordelingen