The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jaimy

Hoe kies je een broodbakmachine?

Voordat je een broodbakmachine koopt, stel jezelf dan de volgende vragen: hoeveel brood wil je in één keer bakken, wil je ook extra ingrediënten, zoals noten en zaden toevoegen en wil je ook glutenvrij brood maken? In dit artikel lopen we de vragen met je door, zodat je de juiste broodbakmachine kiest.

Broodbakmachine kiezen

Broodbakmachine met brood

Broodbakmachines hebben verschillende functies voor het bakken van diverse soorten brood. Stel jezelf de volgende vragen voor je een broodbakmachine kiest:

  • Hoeveel brood wil je in één keer bakken?
  • Wil je ook extra ingrediënten, zoals noten en zaden toevoegen?
  • Wil je ook glutenvrij brood maken?
  • Welke accessoires heb je nodig?

Hoeveelheid brood

Machine met 3 verschillende broden

Broodbakmachines zijn beschikbaar in verschillende maten. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van hoeveel brood je wilt maken. Wil je in één keer grote broden maken voor meerdere personen of kies je voor meerdere kleine broden om in te vriezen? Het is allemaal mogelijk. Echter is de precieze afmeting van brood lastig vast te stellen. Houd er rekening mee dat een brood van 600 tot 1000 gram ongeveer gelijk is aan een heel brood uit de supermarkt.

Extra ingrediënten

Ingrediënten toevoegen aan brood

Het grootste voordeel van een broodbakmachine is dat je zelf bepaalt welke ingrediënten je toevoegt aan het brood. Zo maak je altijd brood naar je eigen smaak. Zo voeg je bijvoorbeeld gemakkelijk zaden, noten, rozijnen of kruiden toe. Deze voeg je handmatig of automatisch aan het bakproces toe. Bij automatische toevoeging vul je vooraf het bakje met de extra ingrediënten. Bij een machine zonder automatische toevoeging, weet je door een geluidssignaal wanneer je de extra ingrediënten toevoegt.

Glutenvrij brood

Broodbakmachine met glutenvrij brood

Voor mensen met een glutenallergie is het extra belangrijk dat brood op de juiste manier wordt bereid. Dat hangt uiteraard samen met de ingrediënten die je gebruikt. Er zijn broodbakmachines met een speciaal programma voor de bereiding van glutenvrij brood. Dit voorkomt dat het brood droog en minder smakelijk wordt. In de handleiding van broodbakmachines vind je ook vaak glutenvrije recepten.

Accessoires

Broodtrommel met brood

Een broodbakmachine is vaak al vrij compleet, maar uiteraard zijn er verschillende accessoires die je gebruikt om het zelf bakken van brood nog leuker te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse kookboeken over broodbakken, bewaar je je vers gebakken brood in een broodtrommel of snijd je eenvoudig je brood met een snijmachine.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen