The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Hoe kies je een staafmixer voor babyvoeding?

Met een staafmixer mix je in een mum van tijd ingrediënten tot een glad geheel. Het apparaat is compact en ideaal voor kleine porties. Het perfecte apparaat voor babyvoeding dus. Met de juiste eigenschappen heb jij extra lang én veel plezier van jouw staafmixer. In dit artikel nemen we de opties met je door, zodat je de juiste staafmixer kiest.

Staafmixer voor babyvoeding kiezen

Moeder maakt babyhapje voor kind

Wil je de staafmixer alleen gebruiken voor babyvoeding? Dan heb je genoeg aan een standaard staafmixer. Wij raden je echter aan om voor een iets betere staafmixer te gaan. Zo gebruik je 'm ook voor andere bereidingen en voor als jouw kindje wat ouder is. Wij helpen jou kiezen door de volgende vragen door te lopen:

  • Welke ingrediënten en hoeveel wil je mixen?
  • Welk soort hapjes wil je maken?
  • Waar wil je de staafmixer voor gebruiken?
  • Wil je een stevige en hygiënische staafmixer?

Welke ingrediënten en hoeveel wil je mixen?

Staafmixer mixt avocado met pit

Het vermogen van de staafmixer bepaalt het type ingrediënten dat je mixt en de intensiteit waarmee je mixt. Zo is een staafmixer met een laag vermogen alleen geschikt voor zachte ingrediënten terwijl een krachtige staafmixer ook harde ingrediënten mixt. Daarbij gebruik je een krachtige staafmixer lang achterelkaar zonder dat de motor oververhit raakt. Een krachtige staafmixer is dus handig als je meerdere porties tegelijk maakt of als je de staafmixer ook voor andere bereidingen met harde ingrediënten gebruikt.

Welk soort hapjes wil je mixen?

Traploos instelbare staafmixerknop

Wanneer de baby nog klein is wil je de ingrediënten helemaal glad mixen, maar na een tijdje mag de structuur wat grover. Een staafmixer met veel snelheidsstanden is hiervoor handig. Je zet de staafmixer dan hoog voor een glad geheel en laag voor een grovere bereiding. Er zijn ook staafmixers die traploos instelbaar zijn. Hoe harder je dan op de knop drukt, hoe harder de staafmixer gaat mixen. Handig, want zo heb je veel controle over de snelheid.

Waar wil je de staafmixer voor gebruiken?

Man snijdt wortel met staafmixer en foodprocessor opzetstuk

Voor babyvoeding heb je de standaard staafmixervoet nodig. Wil je de staafmixer ook voor andere bereidingen gebruiken óf de juiste set aanschaffen voor als jouw kindje wat ouder is? Dan zijn accessories handig. Een hakmolen gebruik je bijvoorbeeld voor een fruithapje of zelfgemaakte pindakaas. Met een foodprocessor snijd en rasp je groenten voor als jouw kind vaste voeding eet. Een ballongarde gebruik je niet perse voor babyvoeding, maar is wel ideaal voor het opkloppen van slagroom of eiwitten.

Wil je een stevige en hygiënische staafmixer?

Vrouw mixt smoothie met staafmixer

Met de staafmixervoet pureer en mix je de ingrediënten. De voet komt dus in aanraking met het eten, waardoor het materiaal belangrijk is. Een kunststof staafmixervoet is wat lichter en goedkoper, maar een rvs staafmixervoet is een betere investering. Rvs neemt namelijk geen geur-, kleur-, en smaakstoffen aan. Wél zo hygiënisch. Daarbij is rvs steviger dan kunststof. Een rvs staafmixervoet gaat dus een stuk langer mee dan een staafmixervoet van kunststof.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.113 beoordelingen