The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Advies over stereo sets

Een stereo set is perfect voor het luisteren naar muziek en door het compacte formaat in iedere ruimte te plaatsen. Door het compacte formaat worden ze ook vaak mini- of microset genoemd. Deze termen betekenen echter hetzelfde: een setje speakers met een basisstation waar een tuner en een versterker in zit. Maar waar moet je op letten om een goede keuze te maken? Wij helpen je graag om de beste miniset voor jou te vinden.

1. Wat wil je afspelen?

Stereo sets met cd speler

De meeste stereo sets spelen van CD. Met een DVD-speler speel je DVD's én CD's af. Je kunt de miniset dan met een HDMI-kabel verbinden met je TV. Andere afspeelmogelijkheden zijn van een USB-stick of van je iPhone via een dock. Deze zijn alleen geschikt voor iPhone 4S of ouder.

2. Wil je draadloos muziek streamen?

AirPlay stereo sets

Stream de muziek van je iPhone, iPad of computer met iTunes gemakkelijk en in hoge kwaliteit via AirPlay. Voor andere smartphones en tablets moet je Bluetooth gebruiken. Een muziekcollectie op je laptop, PC of netwerkschijf kun je afspelen via DLNA. Bladeren door je favorieten doe je dan via een smartphone app.

3. Wil je radio luisteren?

Radio luisteren

De meeste stereo sets hebben een FM radio ingebouwd waarmee je alle radiozenders in de ether kunt ontvangen. Wil je meer keuzevrijheid? Kies dan voor een stereo set met internetradio. Je krijgt dan toegang tot duizenden stations. Je stereo sets moet dan wel verbonden worden met je thuisnetwerk en het internet. Zenders kies je vaak gemakkelijk via een smartphone app. Sommige stereo sets hebben een digitale DAB+ tuner. Dankzij DAB+ heb je keuze uit meer zenders dan bij FM. Bovendien zoek je deze zenders eenvoudig op naam in plaats van op frequentie en is de kans op storingen zeer klein.

4. Hoe groot is de kamer?

Stereo sets luisterruimte

Hoe meer vermogen hoe meer geluid een stereo set kan produceren. Het aantal Watt in combinatie met de grootte van de speakers bepaalt hoe goed een stereo set in staat is een ruimte te vullen met muziek zonder dat er vervorming optreedt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.586 beoordelingen