The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Richard

Welke Synology apps zijn er?

Heb je een Synology NAS, dan draait deze standaard de DiskStation software. Voor dit besturingssysteem zijn veel verschillende apps beschikbaar waarmee je de functies van je Synology NAS uitbreidt en gemakkelijker maakt. Bovendien gebruik je hem op afstand met je iOS of Android apparaat. Met deze 4 apps help ik je op weg.

Wat heb je nodig?

  • Een Synology NAS
  • De nieuwste versie van de DiskStation software
  • iPhone, iPad of Android smartphone of tablet
  • Windows computer

Let op: de mobiele apps voor iOS en Android gebruik je in combinatie met de verschillende Station programma's op je NAS. Deze installeer je eerst voor het gebruik van iPhone of Android apps.

DS Video en Video Station

DS Video Video Station

Via de DS Video app stream je jouw mediabibliotheek vanuit Video Station op je NAS naar je smartphone, tablet en computer. Het programma heeft een overzichtelijke interface. Je ziet in één oogopslag je videobestanden in een lijst. Bovendien kun je video's sorteren en groeperen in aparte mappen. De app zoekt automatisch informatie zoals de titel, aflevering nummers, filmhoes en acteurs. Is je Synology NAS krachtig genoeg om te transcoderen, dan zet de DS video app automatisch ongeschikte videoformaten om naar leesbare bestanden. Zo bekijk je elk videobestand dat je maar wilt.

DS Photo en Photo Station

DS Photo Photo Station

Met DS Photo bekijk je alle fotobestanden die in Photo Station op je Synology NAS staan. Je vakantiefoto's, selfies en grafisch beeldmateriaal benader je zonder ze lokaal te bewaren op het geheugen van je mobiele apparaat of computer. Via de foto back-up optie dupliceer je al je mobiele foto's direct naar je NAS. Wil je foto's laten zien en heb je geen netwerkverbinding, dan kies je van tevoren een selectie beelden om te bewaren en bekijken onderweg. Je sorteert en labelt foto's, zo maak je zelf albums die je vanaf elk apparaat bekijkt. Afzonderlijke groepsfoto's en albums deel je zelfs direct via e-mail of een link.

DS cam en Surveillance Station

DS cam Surveillance Station

DS cam is een app waarmee je vanaf je telefoon of tablet de beelden van aangesloten ip-camera's in Surveillance Station bekijkt. Via de app maak je snapshots of bestuur je jouw ip-camera op afstand. Bovendien krijg je via de DS get app notificaties bij beweging. Deze functies zijn afhankelijk van de ondersteuning van je ip-camera.

DS get en Download Station

DS get Download Station

Via DS get beheer je op afstand downloads in de Download Station app op je Synology NAS. Zo pauzeer of annuleer je downloads of stel je prioriteiten en downloadschema's in. Zo beheer je onderweg downloads die je bij aankomst thuis of op kantoor direct opent. Via de ingebouwde browser en Chrome integratie zoek je zelfs downloads op en start je deze in Download Station op je NAS.

Meer apps?

Het besturingssysteem DiskStation van Synology is zo uitgebreid, dat er tientallen verschillende apps voor bestaan. Deze heten ook wel packages. Bezoek de Synology website of de app omgeving op je Synology NAS om deze te bekijken.

Alle Synology apps zijn te vinden in de Android Play Store of in de Apple App Store voor jouw mobiele apparaat. Gebruik je een Windows computer? Dan vind je de Synology apps in de Windows Store.

Lukt het niet?

Krijg je de apps niet geinstalleerd op je Synology NAS? Neem dan contact op met onze klantenservice.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.070 beoordelingen