The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Andrea

Haal alles uit een Theragun handmassage apparaat

Heb je een Theragun handmassage apparaat aangeschaft, maar weet je niet precies hoe je het apparaat het beste gebruikt? Dan helpen we je hier graag een handje. In dit artikel leggen we uit wanneer en hoe je de Theragun gebruikt en hoe je de Therabody app inzet. Zo weet je zeker dat je alles uit jouw Theragun handmassage apparaat haalt.

Aan de slag met een Theragun handmassage apparaat

Vrouw met Theragun handmassage apparaat

Met de volgende tips voer je optimale massages uit met jouw Theragun handmassage apparaat.

Tip 1. Weet waarom je het gebruikt

Tip 2. Kies het beste moment

Tip 3. Plaats het apparaat op de juiste plek

Tip 4. Houd het apparaat goed vast

Tip 5. Gebruik verschillende opzetstukken

Tip 6. Gebruik de Therabody app

Tip 1: weet waarom je een handmassage apparaat gebruikt

Theragun handmassage apparaat in gebruik.

Je gebruikt een handmassage apparaat om pijn in je spieren te verlichten, je spieren voor te bereiden op een training of om herstel na een training te bevorderen. Het apparaat gebruikt snelheid, kracht en diepte. Deze kracht kan oplopen tot 30 kilogram zonder snelheid te verliezen, wat een standaard massage apparaat of manuele therapie niet kan. Omdat je de snelheid en de hoeveelheid druk zelf kan kiezen, zijn Theragun handmassage apparaten geschikt voor de topsporter en de bankhanger.

Tip 2: kies het juiste moment

Theragun mini

Je gebruikt een Theragun handmassage apparaat voor of na het sporten of zonder sportplannen. Gebruik het apparaat voor het sporten om je spieren beter op te warmen en je bewegingsbereik te vergroten. Als je het apparaat na het sporten gebruikt, verbeter je de doorbloeding zodat zuurstof wordt aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid melkzuur in je spieren afneemt en je spieren sneller herstellen. Dit werkt ook als je niet hebt gesport om pijn of stijfheid te verminderen.

Tip 3: kies de intensiteit en positie

Theragun Prime

Zet het apparaat aan en test op je hand of arm welke intensiteit het prettigst voelt. Houd het apparaat altijd loodrecht op je huid zonder extra druk te zetten. Begin bij de aanzet van je spier (bijvoorbeeld de bovenkant van je arm) en beweeg het apparaat 10 seconden van links naar rechts. Vervolgens doe je hetzelfde aan het uiteinde van je spier. De laatste 10 seconden beweeg je het apparaat van boven naar beneden over de lengte van je spier.

Tip 4: houd het apparaat goed vast

Theragun in houder

Dankzij de driehoekige vorm houd je een Theragun handmassage apparaat op 3 verschillende manieren vast. Omdat het opzetstuk altijd recht op je huid moet staan, is het handig om verschillende grepen te testen. Houd het apparaat in je linkerhand om bij je rechterschouder en rechterkant van je rug te komen en andersom. Test vooral uit wat voor jou het fijnste werkt.

Tip 5: gebruik de verschillende opzetstukken

Theragun opzetstukken

Je gebruikt verschillende opzetstukken met een Theragun handmassage apparaat. Het verschilt per apparaat welke opzetstukken je krijgt. Elk Theragun apparaat heeft een standaard opzetstuk dat je voor elk lichaamsdeel gebruikt. Voor een meer gepersonaliseerde massage gebruik je andere type opzetstukken. Zo heb je bijvoorbeeld een puntiger opzetstuk voor een diepere massage of een langwerpig opzetstuk voor een groter oppervlakte.

Tip 6: verbind de Therabody app

Therabody app

Als jouw Theragun handmassage apparaat een geïntegreerde bluetooth verbinding heeft, gebruik je de Therabody app voor extra begeleiding en tips. De app onthoudt welke massage methodes jij het vaakst gebruikt en baseert daar vervolgens een gepersonaliseerde routine op. Voor elk lichaamsdeel en elk doel heeft de app tips en routines die je kunt volgen. Zo zie je precies welke grip je moet gebruiken en welke beweging je moet maken om de juiste spieren te masseren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen