The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Mascha

Advies over thermostaten voor stadsverwarming

Bij stadsverwarming of blokverwarming is het niet mogelijk om direct een thermostaat aan te sluiten. Dit is enkel mogelijk wanneer er al een thermostaat is aangesloten op het bestaande systeem. Heb je nog geen thermostaat en maak je gebruik van stadsverwarming of blokverwarming, dan heb je naast een nieuwe thermostaat ook een regelaar nodig.

1. Kan je met stadsverwarming direct een thermostaat aansluiten?

Nee, dit is niet mogelijk. Bij stadsverwarming en blokverwarming is er geen sprake van een cv-ketel. Je ontvangt de warmte via buizen direct in huis. Om deze warmte aan te kunnen sturen is een stadswarmteregelset noodzakelijk. Deze regelaars werken enkel met aan/uit thermostaten. Wel is het mogelijk om te kiezen uit een draadloze of bedrade thermostaat.

2. Welke thermostaten zijn geschikt voor stadsverwarming?

Geschikte thermostaten

Na het aansluiten van een stadswarmteregelaar is het mogelijk om deze aan te sturen met een thermostaat. Wij adviseren hiervoor hetzelfde merk te gebruiken als de stadswarmteregelaars. De stadswarmteregelaars zijn traploos en supersnel waardoor de aanvoer van warmte net zo comfortabel geregeld wordt als bij een cv-toestel. Zo heb je alle controle over de warmte in huis.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Mascha
Artikel van:
Mascha Thermostaat specialist.