The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas

Hoe kalibreer ik mijn Thrustmaster racestuur?

Racen met een stuurtje is vet, maar dan moet alles wel precies reageren op wat jij met je stuurwiel doet. In dit artikel leg ik je uit hoe je jouw thrustmaster stuur kalibreert en geef ik je wat handige tips om kalibratie problemen te voorkomen.

Kalibreren

De kalibratie verschilt per platform, dus ik begin met de uitleg op pc en leg daarna uit hoe je het stuur op je console kalibreert. Ik raad je aan om ook te zorgen dat racestuur ook over de nieuwste firmware beschikt.

Het stuur kalibreren op PC

Tip: lees voor het kalibreren eerst alle stappen een keertje door.

Stap 1: voorbereiding

De thrustmaster Control Panel
  • Koppel het je stuur nog niet aan je pc. Druk op de windows toets en open het Thrustmaster control panel (zie de stappen bij algemeen).
  • Navigeer naar het tabjes 'test input'. Zet de waarde bij rotation angle op 1080 graden. Plaats de axis door te slepen in het midden, op 50%. Herhaal dit in het echt en zorg dat jouw stuur fysiek recht in het midden staat. Sluit nu het controlepaneel.

Stap 2: Kalibreren

De option en share knop
  • Sluit je Thrustmaster stuur direct aan op de usb poort van je pc of laptop. Het stuur zal nu zijn eigen kalibratie fase beginnen.
  • Klaar? Draai het racestuur nu helemaal naar rechts, totdat deze niet verder kan. Plaats nu het stuur weer precies in het midden en houd het stuur in die positie.
  • Tegelijkertijd houd je met je andere hand de share + option/mode knoppen in. Het lampje van je racestuur zal nu kort van kleur wisselen. Het middelpunt is gekalibreerd. * Het stuurt onthoudt deze instelling, dus je hoeft dit maar één keer te doen.

Stap 3: Racen

Veel plezier! Mocht het stuur nu nog steeds niet accuraat aanvoelen, neem dan contact op met de klantenservice van Thrustmaster.

Het stuur kalibreren op PS4

Tip: lees voor het kalibreren eerst alle stappen een keertje door.

Stap 1: Kalibratieproblemen voorkomen

Kalibreren op PS4

Voor het racen op de PS4 zijn er een aantal stappen die kalibratieproblemen voorkomen.

  • In het menu van je PS4 navigeer je naar Settings>Power Saving Settings>Set Function available in Rest Mode.
  • In dit menu zet je de optie Keep Application Suspended uit. Waarom? Je moet je racestuur namelijk altijd eerst aansluiten voordat je jouw racegame opstart. Wanner deze actief blijft in de slaapmodus kan dit dus misgaan.

Stap 2: Kalibreren

De Start en Share knop
  • Start je PS4 op en blijf in het menu. Sluit je Thrustmaster racestuur aan en wacht tot de automatische kalibratie afgerond is.
  • Klaar? Draai het racestuur nu helemaal naar rechts, totdat deze niet verder kan. Plaats nu het stuur weer precies in het midden en houd het stuur in die positie. Tegelijkertijd houd je met je andere hand de share + option/mode knoppen tegelijkertijd in.
  • Het lampje van je racestuur zal nu kort van kleur wisselen. Dit betekent dat hij het nieuwe middelpunt heeft bepaald. Het stuurt onthoudt deze instelling, dus je hoeft dit maar één keer te doen.

Stap 3: Racen

Veel plezier! Mocht het stuur nu nog steeds niet accuraat aanvoelen, neem dan contact op met de klantenservice van Thrustmaster.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.155 beoordelingen