The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas

Hoe update ik de firmware van mijn Thrustmaster racestuur?

Voordat je met je gloednieuwe racestuur aan de slag gaat, wil je wel zeker weten dat deze van de nieuwste firmware is voorzien. Ik leg stap voor stap uit hoe je dit doet.

Stap 1: aansluiten en software downloaden

Thrustmaster software
  • Sluit het racestuur direct aan op de usb poort van je pc of laptop (dus niet via een usb hub).
  • Download de nieuwste firmware voor jouw racestuur: Navigeer naar de thrustmaster support pagina. Voer in de zoekbalk de naam van jouw racestuur in. Op de support pagina vind je een tabje Drivers.
  • Download het bestandje bij dit tabje en installeer deze (volg de instructies). Dit installeert de drivers en het Thrustmaster Control panel.

Stap 2: controlepaneel openen

Control panel
  • Allereerst: herstart je jouw pc of laptop na het installeren van de drivers.
  • Druk op de windows toets en zoek naar 'thrustmaster'. Dit toont een map genaamd Thrustmaster en hierin vind je het controlepaneel en de firmware update software.
  • Klik op het controle paneel. Nu verschijnt een menuutje genaamd 'game controllers', waarbij het systeem jouw stuur herkent met de modelnaam van jouw racestuur (bijvoorbeeld: Thrustmaster T-GT Racing Wheel). Rechts bovenin vind je jouw firmware versie.

Stap 3: Firmware updaten

Software instellen

Als het firmwarenummer lager is dan het meeste recente firmware (vermeld op de support pagina van jouw racestuur), sluit dan het controle paneel en druk op de windows toets.

  • Zoek hier naar 'firmware update' en klik Thrustmaster Firmware Update aan. Volg de instructies op het scherm.
  • Let op! Tijdens dit proces mag je het racestuur absoluut niet van je pc of de stroomtoevoer loskoppelen. Het Mode lampje gaat uit tijdens het proces en gaat aan als deze klaar is.

Optioneel: stap 4

Zo, nu is je stuur van de nieuwste firmware voorzien. Mocht je het nodig vinden, dan kan je er ook nog voor kiezen om je stuur te kalibreren. Dit leg ik stap voor stap aan je uit in een apart artikel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen