The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

5 tips om strepen op je tv scherm te verwijderen

Lopen er horizontale of verticale strepen over het scherm van je tv? Dit betekent niet altijd dat de tv kapot is. In dit artikel geef ik een aantal tips waarmee je het probleem mogelijk oplost.

5 tips om strepen op je tv scherm te verwijderen

  • Tip 1: zet de tv uit en aan.
  • Tip 2: controleer de videokabels.
  • Tip 3: schakel tussen bronnen.
  • Tip 4: update de software.
  • Tip 5: reset je tv naar de fabrieksinstellingen.

Tip 1: zet de tv uit en aan

Zet de tv uit, haal de stekker uit het stopcontact en wacht 2 minuten. Steek de stekker daarna terug in het stopcontact en zet de tv weer aan.

Tip 2: controleer de videokabels

Haal de videokabels uit je tv en alle aangesloten bronnen, zoals je Blu-ray speler of spelcomputer. Sluit ze vervolgens opnieuw aan. Als je de strepen daarna nog ziet, probeer je een nieuwe kabel.

Tip 3: schakel tussen bronnen

Schakel met je afstandsbediening tussen tv programma’s en de videokanalen van de aangesloten bronnen. Zie je alleen strepen op het beeld van een apparaat? Open dan het menu van het apparaat en pas de resolutie aan naar de resolutie van de tv. Welke resolutie dit precies is, staat in de handleiding van de tv. Als alleen de tv programma’s strepen tonen, ligt het probleem waarschijnlijk aan je signaal of decoder. Neem in dit geval contact op met je aanbieder.

Tip 4: update de software

Beeldfouten worden vaak veroorzaakt door verouderde software. Hierdoor is het belangrijk dat je de software van je televisie geregeld updatet. Hoe je dit doet, verschilt per tv. Kijk voor meer informatie in de handleiding van je tv.

Tip 5: reset je tv naar de fabrieksinstellingen

Soms kan een tv een combinatie van beeldinstellingen niet goed verwerken, waardoor er beeldfouten ontstaan. In dit geval raad ik aan dat je de tv naar de fabrieksinstellingen reset. Op deze manier zet je alle instellingen terug naar hun oorspronkelijke staat.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.123 beoordelingen