The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

5 tips voor een betere zuigkracht van jouw steelstofzuiger

Je hebt een steelstofzuiger, waarvan je die goede zuigkracht wil behouden. Het afnemen van de zuigkracht van jouw steelstofzuiger gebeurt sneller dan je denkt, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen om de zuigkracht te behouden of te verbeteren. De volgende 5 tips werken snel en gemakkelijk.

Tip 1: maak de stofbak goed schoon

Zuigkracht steelstofzuigers: stofbak schoonmaken

Het is belangrijk om de stofbak op tijd te legen, anders neemt de zuigkracht van de steelstofzuiger aanzienlijk af. Naast het legen van de stofbak, raden we aan de stofbak regelmatig helemaal schoon te maken. Gebruik water of een beetje sop en droog de stofbak goed na. Zo weet je zeker dat je al het vuil verwijdert.

Tip 2: filter schoonmaken of vervangen

Steelstofzuiger zuigkracht: filter schoonmaken

Stof en vuil hopen zich niet alleen op in de stofbak, maar ook in het filter. Omdat de lucht hier doorheen stroomt, belemmert een volle en verstopte filter de zuigkracht. Kijk in de handleiding van jouw steelstofzuiger hoe je het filter schoonmaakt. Eén keer per jaar is het filter toe aan vervanging. Doe dit op tijd, zodat je blijft genieten van een steelstofzuiger in topconditie.

Tip 3: ronddraaiende borstel

Zuigkracht steelstofzuigers: ronddraaiende borstel

De borstel in de zuigmond van de steelstofzuiger draait rond. Helaas draaien haren zich soms vast aan deze ronddraaiende borstel. Hierdoor draait 'ie niet meer gemakkelijk rond en pakt de steelstofzuiger vuil minder goed op van de grond. Het is vaak mogelijk om de borstel uit de zuigmond te halen. Knip vervolgens met een schaar voorzichtig alle haren weg.

Tip 4: blokkades in de zuigstang

Zuigkracht steelstofzuigers: blokkade zuigstang

Rondvliegend speelgoed, elastiekjes of andere kleine spulletjes komen tijdens het stofzuigen eenvoudig in de stofzuiger terecht. Maar deze kleine stukjes materiaal kunnen ook vast blijven zitten in de zuigstang en zo een blokkade vormen. Het is belangrijk om de zuigstang af en toe te checken op vastzittende stukjes en deze te verwijderen.

Tip 5: volle accu

Zuigkracht steelstofzuigers: accu opladen

Wanneer de accu van de steelstofzuiger bijna leeg is, kan dit effect hebben op de zuigkracht van de stofzuiger. Als je een flinke schoonmaakklus voor de boeg hebt waarvoor een optimale zuigkracht nodig is, zorg dan voor een volle accu. Laad de accu volledig op zodat je niks inlevert op zuigkracht.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen