The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Levi

Stofzuiger vs. steelstofzuiger

Stofzuigen is een belangrijk onderdeel van het huishouden. Nu zijn er de traditionele sledestofzuigers, maar ook steeds meer mensen maken gebruik van een steelstofzuiger. Wat is het verschil tussen deze 2 soorten stofzuigers? In dit artikel vertellen we je de verschillen en lees je wat de voor- en nadelen zijn per type stofzuiger.

Slede of steel?

Lcd display accuduur

Het grootste verschil tussen een slede- en steelstofzuiger is dat een steelstofzuiger op een accu werkt en een sledestofzuiger op netstroom. Hierdoor is de steelstofzuiger beperkt in de gebruiksduur. Des te hoger de accuduur van een steelstofzuiger, des te langer je hem gebruikt. Daarom raden we voor grote huishoudens een minimale accuduur van 40 minuten aan. Denk je meer tijd nodig te hebben? Overweeg dan een steelstofzuiger met hogere accuduur, extra accu, of kies voor een sledestofzuiger.

Stofzuiger vs. steelstofzuiger: de verschillen

Stofzuiger Steelstofzuiger
Grote stofzuigklussen Ja Soms
Kleine stofzuigklussen Ja Ja
Voor erbij Nee Ja
Grof vuil Ja Soms
Wendbaar Nee Ja
Snel aan de slag Nee Ja
Hoge zuigkracht Ja Soms

Voor- en nadelen

Een traditionele sledestofzuiger

Stofzuiger

Een sledestofzuiger is de meest traditionele stofzuiger. De stofzuiger heeft een snoer en werkt alleen als deze in het stopcontact zit. Stof belandt in een stofzak óf stofreservoir. Dit ligt eraan of je een stofzuiger met zak of zonder zak koopt.

 • Grote opvangcapaciteit
 • Geen tijdslimiet
 • Grotere oppervlakken
 • Vast aan stopcontact
 • Hoger energieverbruik
 • Zwaarder van gewicht
Een steelstofzuiger

Steelstofzuiger

Een steelstofzuiger is een stofzuiger zonder snoer. Dit betekent dat de stofzuiger werkt op een accu, welke je regelmatig oplaadt. De accuduur is per steelstofzuiger verschillend. Stof belandt in een stofreservoir welke je regelmatig leegt.

 • Draadloos
 • Je pakt 'm er snel bij
 • Mogelijkheid tot kruimeldief
 • Beperkte accuduur
 • Kleinere stofopvang
 • Lagere zuigkracht

Voor erbij

Steelstofzuiger als extra stofzuiger

Een steelstofzuiger kan dienen als vervanging voor je sledestofzuiger. Heb je al een stofzuiger maar heb je soms geen zin om die erbij te pakken voor kleine stofzuigklussen? Dan is een steelstofzuiger een goede aanvulling. Handig, om op de bovenverdieping neer te zetten bijvoorbeeld. Zo hoef je de andere stofzuiger de trap niet meer op te tillen en heb je een minder stoffige bovenverdieping. Ook neem je je kledingkast of bureau in een handomdraai af als de steelstofzuiger een geïntegreerde kruimeldief heeft.

Samengevat

Een stofzuiger en steelstofzuiger zijn te verschillend van elkaar om een goede vergelijking te maken. Het hangt vooral af van jouw wensen en thuissituatie welke het beste bij jou past. Over het algemeen gebruik je een reguliere stofzuiger voor de grotere stofzuigklussen en een steelstofzuiger is handig voor kleine ruimtes of als aanvulling.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen