The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe bespaar ik energie en kosten met smart lampen?

Energie besparen is eenvoudig met smart verlichting. Deze lampen zijn zuiniger en door de slimme toepassingen staan ze nooit te lang aan. In dit artikel geef ik je 5 manieren om de energierekening te verlagen met smart verlichting.

Vervang je spaarlamp door een slimme led lamp

Smart led lamp

Smart lampen werken altijd met led verlichting. Dit is veel energiezuiniger dan een klassieke spaarlamp of halogeen verlichting. Stel: je hebt in je huis 10 halogeen spotjes. Dan bespaar je per jaar gemiddeld 50 euro door deze te vervangen door LED smart lampen.

Schakel lampen in iedere kamer automatisch uit

Bewegingssensoren

Ben je wel thuis, dan kan er ook licht branden waar dat niet nodig is. Bijvoorbeeld als je vergeten bent om het licht op je studeerkamer uit te schakelen. Met een sensor voorkom je dat er onnodig licht brandt. Je plaatst zo'n sensor boven je deur en koppelt deze aan je smart lampen. Verlaat je de ruimte? Dan schakelen de lampen vanzelf in. Kom je de ruimte weer binnen? De lampen gaan natuurlijk ook vanzelf aan. Dat betekent een nog lagere stroomrekening.

Dim het licht wanneer nodig

Dim het licht wanneer nodig

Smart lampen zijn altijd dimbaar. Zo creëer je niet alleen altijd de juiste sfeer in huis, maar je bespaart er ook stroomkosten mee. Dim jouw smart verlichting bijvoorbeeld het laatste uur voordat je naar bed gaat. Daarmee bespaar je op jaarbasis opnieuw zo'n 8 euro aan stroomkosten.

Laat het licht uitschakelen als je van huis gaat

Laat het licht uitschakelen als je van huis gaat

Smart lampen zijn verbonden met het internet en je smartphone. Ze weten daardoor of je thuis bent of niet. Merkt de slimme verlichting dat je weg bent van huis? Dan schakelen de lampen automatisch uit. Dit heet geofencing. Zo laat je nooit per ongeluk een lampje branden. De besparing op de energierekening kan hiermee oplopen tot enkele euro's.

Stel een timer in

Timer

Met de timer van je smart verlichting, weet je zeker dat alle lampen op een bepaald tijdstip uit gaan. Ook stel je hier eenvoudig in hoeveel lampen er aan gaan en op welke lichtsterkte. Kom je 's avonds thuis, dan sta je dankzij de timer niet in een fel verlicht huis. Kies er bijvoorbeeld voor om slechts 2 lampen op halve sterkte in te schakelen. Ook op deze manier kun je geld besparen met slimme producten.

Coolblue's Groene Keuze

0 / 5 sterren
0 reviews
Type lamp: Startpakket met sensor | Fitting lichtbron: GU10 (spot) | Kleur licht: Wit
139,94 135,01
op voorraad

Met Coolblue's Groene Keuze voor smart lampen bespaar je direct stroom. Dankzij de meegeleverde sensor in deze bundel staan jouw lampen nooit onnodig aan. Je laat de smart verlichting in je slaapkamer of studeerkamer automatisch aan en uit gaan. Zo staat het licht nooit aan als je uit de kamer bent. Je combineert de sensor met een timer om nog meer energie te besparen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.113 beoordelingen