The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Tips voor je Sonos met Google Assistant speaker

Heb jij Sonos speakers in huis? Tof! Sonos werkt ook met Google Assistant waarmee je de speakers via spraakopdrachten aanstuurt. Je hebt een Sonos One, een Sonos Beam, een Google Home of Google Home Mini speaker nodig om hier gebruik van te maken. Om alles uit de Sonos met Google Assistant te halen, geef ik je graag tips in dit artikel.

5 tips voor je Sonos speaker met Google Assistant

Sonos speaker testen

Hieronder lees je 5 tips voor je Sonos speaker met Google Assistant.

Tip 1: spraakassistent gebruiken

Tip 2: speakers aansturen

Tip 3: oude Sonos koppelen

Tip 4: Google account gebruiken

Tip 5: films bedienen met spraakbediening

Tip 1: maak gebruik van de spraakassistent

Soundbar

De spraakassistent zit ingebouwd in de Sonos One en de Sonos Beam. Heb jij deze speaker of soundbar in huis? Dan maak je eenvoudig gebruik van de Google Assistant, ook voor je andere Sonos speakers in huis. Zit je op de bank en wil je muziek aanzetten, dan hoef je niet op te staan om de afstandsbediening of je smartphone te pakken. Je vraagt gewoon de Google Assistant om je favoriete nummer via Spotify af te spelen.

Tip 2: stuur al je speakers in huis spraakgestuurd aan

Multiroom opstelling

Heb je een Sonos multiroom geluidsopstelling in huis? Bedien al je speakers via de spraakassistent. Lig je nog op bed te snoozen en heb je een Sonos One in je slaapkamer en een Sonos in de badkamer? Geef de speaker de opdracht om alvast muziek af te spelen in de badkamer. Door naar het ontbijt en staat daar ook een Sonos speaker? Dan kun je tijdens het douchen de opdracht geven de muziek of het nieuws aan te zetten in de keuken.

Tip 3: koppel je oude Sonos speakers

Speakers koppelen

De Sonos One en de Sonos Beam hebben een ingebouwde Google Assistant. Wanneer je over één van deze 2 speakers beschikt, kun je andere Sonos speakers in huis ook indirect spraakgestuurd bedienen. Je geeft de opdracht in dat geval aan de One of Beam. Heb je geen One of Beam in huis? Gebruik dan een Google Home of Home Mini. Koppel deze via de Google Home app aan je huidige Sonos speakers om gebruik te maken van de spraakassistent.

Tip 4: maak gebruik van je Google account

Google Assistant

Koppel je Google Account via de Google Home app aan de Google Assistant en maak gebruik van extra mogelijkheden. Zo vraag je de Assistant ook om het laatste nieuws, verkeersinformatie en hoe jouw agenda eruit ziet vandaag. Moet je nog naar de kapper? Stel eenvoudig een herinnering in voor je afspraak. Heb je andere smart apparatuur in huis, zoals de Philips Hue lampen of een smart deurbel? Ook deze bedien je eenvoudig via de spraakassistant en je Google account.

Tip 5: bedien je films spraakgestuurd

Spraakbesturing

Beschik je over een Sonos Beam soundbar? Schaf dan ook een Chromecast aan, koppel deze aan je televisie en bedien zo ook je films en series spraakgestuurd.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen