The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe installeer ik mijn TP-Link mifi router?

Heb je net je nieuwe TP-Link mifi router ontvangen en kan je niet wachten om op reis te gaan? Volg de onderstaande stappen en je kunt de foto's die je op vakantie maakt gelijk op Facebook plaatsen via je persoonlijke draagbare router.

Wat heb je nodig?

 • Een mifi router van TP-Link
 • De meegeleverde batterij
 • Een simkaart. Het is aan te raden om een data abonnement te gebruiken voor je mifi router
 • Een smartphone, tablet, laptop of desktop
 • De netwerknaam en het wachtwoord van je draadloze netwerk, deze vind je aan de binnenkant van de mifi router

Stap 1: maak de mifi router klaar voor gebruik

 1. Haal de achterkant van de mifi router. Dit doe je via de inkeping aan de zijkant van het apparaat.
 2. (Optioneel) Maak een foto van de wifi instellingen die je op de binnenkant van de achterklep vindt, of noteer deze. Je hebt deze bij het instellen nodig.
 3. Plaats de simkaart in het simkaartslot.
 4. Stop nu de batterij in het apparaat, deze past maar op 1 manier.
 5. Bevestig de achterkant weer op het apparaat.
 6. Druk op de powerknop op de voorkant van het toestel. Je mifi router is nu klaar voor gebruik.

Stap 2: stel de mifi router in

Het is nu tijd om de router in te stellen. Verbind eerst met het netwerk van de TP-Link mifi router. Gebruik hiervoor je een smartphone, tablet, laptop of desktop. Zoek naar het netwerk dat je zojuist van de achterkant van het apparaat hebt overgenomen en vul het bijbehorende wachtwoord in.

 1. Open de configuratiepagina van je TP-Link router in een internet browser.
 2. Vul 'admin' bij zowel de login als het wachtwoord in wanneer hierom gevraagd wordt.
 3. Druk op: 'Login'.
 4. (Optioneel) Indien de simkaart nog vergrendeld is door middel van een pincode kun je deze nu invullen. Het is aan te raden om gelijk de optie 'Auto-unlock PIN' aan te vinken om te voorkomen dat je de pincode steeds opnieuw in moet vullen. Druk op 'Apply'.
 5. Er verschijnt een popup. Kies hier een nieuw wachtwoord voor het apparaat en vul deze in. Dit is niet het wachtwoord wat je voor het draadloze netwerk gaat gebruiken. Dit is enkel voor het inloggen van de configuratiepagina. Druk hierna op 'Confirm'.
 6. In het volgende scherm zie je de instellingen van je provider. Indien deze kloppen druk je op 'Next'. Let op: Kloppen de gegevens niet? Maak dan een nieuw profiel aan door op 'Create' te drukken. Vul hier vervolgens de juiste gegevens in. Deze zijn altijd te achterhalen bij de provider.
 7. Kies een naam voor je netwerk en vul deze in. Dit is de naam die je ziet als je naar beschikbare netwerken zoekt. Vul een gewenst wachtwoord in. Dit is het wachtwoord wat je gebruikt om met het netwerk te verbinden. Druk op 'Next'.
 8. Je ziet nu een overzicht van de gekozen opties. Neem deze door en druk op 'Save' als alles klopt.
 9. Je mifi router is ingesteld. Je moet alleen nog verbinding maken met de nieuwe netwerknaam die je zojuist gekozen hebt.

Tip: Voor sommige providers is het noodzakelijk om roaming aan te zetten. Dit kan voorkomen als de provider gebruik maakt van een netwerk van een andere provider. Dit doe je door de configuratiepagina uit stap 2-1 weer te openen. Kies bovenaan de pagina het tabje 'Advanced'. Vervolgens zie je als tweede optie: 'Data Roaming'. Schakel deze in. Je kunt nu overal gebruik maken van je nieuwe mifi router.

Lukt het niet?

Wij helpen je graag met de installatie van je nieuwe TP-Link mifi router. Lukt de installatie niet met behulp van dit stappenplan? Neem dan contact op met onze klantenservice.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen