The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Hoe installeer ik mijn TP-Link router?

Je TP-Link router installeer je snel via de app. Toch kan het tijdens de installatie zijn dat je door de bomen het bos niet ziet. In dit artikel leggen we je in 7 stappen uit hoe je een TP-Link router installeert.

Ga aan de slag met de installatie van je TP-Link router

TP-Link router

Ga aan de slag met het installeren van je TP-Link router Het installeren van een router kan moeilijk zijn. Zeker als je dit nog nooit hebt gedaan. In dit adviesartikelen helpen we je met het installeren van een TP-Link router. Dat gaat het snelste via de app.

  • Stap 1: installeer de app
  • Stap 2: sluit je router aan
  • Stap 3: maak verbinding
  • Stap 4: open de Tether app
  • Stap 5: stel je router in
  • Stap 6: sla alles op
  • Stap 7: koppel aan de Cloud

Stap 1: installeer de TP-Link Tether app

Tether app

Open de App Store of Play Store op je smartphone. Zoek hierin naar 'TP-Link Tether' en installeer deze app. Met de Tether app installeer je jouw router. Daarnaast beheer je deze daar later ook nog mee. Open de app nog niet voor je nieuwe router is aangesloten.

Stap 2: sluit je router aan

Verbinding maken met router wifi

Lokaliseer de modem van je internetprovider. Je vindt deze op de plek waar je telefoon- of kabelaansluiting je huis binnenkomt. Vaak is dat de meterkast. Steek een netwerkkabel in de gele aansluiting op je modem. Verbind deze met de gele aansluiting op je router. Vervolgens steek je de stekker van de router in het stopcontact.

Stap 3: maak verbinding met de nieuwe router

Tp-link Tether log in

Open de wifi-instellingen op je telefoon en zoek naar je nieuwe router. De naam en het wachtwoord van dit netwerk vind je op de onderkant. Maak verbinding met de gegevens die op de sticker onderop je router staan. Je telefoon kan hierbij de melding geven dat er geen internet beschikbaar is. Dit klopt: de router is immers nog niet geïnstalleerd.

Stap 4: open de Tether app en log in

TP-Link Tether log in

Open de TP-Link Tether app. Deze app zoekt direct naar TP-Link routers op je netwerk. Is je router gevonden? Dan staat deze onder 'local devices'. Druk op het icoontje om de installatie te starten. Geef vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord op. Ook deze vind je op de sticker onderop je router. Staan hier geen inloggegevens op? Gebruik dan voor zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord 'admin'.

Stap 5: stel je router in

TP-Link router set up

Tijd om je router daadwerkelijk te installeren. De app loodst je door de instellingen. Kies eerst je verbindingstype. Gebruik je de router achter de modem van je provider? Dan kies je altijd voor 'Dynamic IP'. Hierbij krijgt de router vanzelf een ip-adres toegewezen door je modem. Werkt dit niet, dan weet jouw internetprovider meer. In de tweede stap kies je nog voor een eigen netwerknaam en wachtwoord. Tip: kies iets moeilijks dat voor jou eenvoudig te onthouden is.

Stap 6: sla alles op en maak verbinding

TP-Link router verbinding maken

Je hebt nu alle instellingen al voltooid. Je krijgt een overzicht te zien, met onder meer de netwerknaam die je hebt ingevoerd. Onthoud deze goed. Schrijf ze bijvoorbeeld op in je agenda. Druk rechtsboven op 'Save' om alles op te slaan. Dit opslaan duurt maximaal enkele minuten. Vervolgens test de router de verbinding. Druk op 'Finish' om de installatie te voltooien.

Stap 7: koppel aan je TP-Link Cloud

TP-Link Cloud

Heeft je router 'TP-Link Cloud'? Dan kun je deze ook op afstand besturen via de app. Je krijgt daarvoor een extra stap na de installatie. Log in met je TP-Link account of maak een nieuw account aan. Ben je ingelogd? Druk dan op 'Bind to' en kies de router die je zojuist hebt geïnstalleerd. Het verwerken duurt maximaal een paar minuten. Hierna is je router ook gekoppeld aan je account.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.361 beoordelingen