The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Esmee

TSA slot met drukknop instellen

Een koffer met slot zorgt ervoor dat je veilig op reis gaat. Koffersloten bestaan er in verschillende soorten. Een TSA slot met drukknop herken je aan het drukknopje dat, in de meeste gevallen, aan de zijkant van het slot te vinden is. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je de code van dit type slot instelt.

Geen sleutel nodig bij een TSA slot

Let op: Bij koffers met een TSA-slot wordt geen sleutel meegeleverd. Deze is alleen in bezit van de douane op luchthavens. Hiermee kunnen zij gemakkelijk de inhoud van je koffer controleren.

Hoe stel je het slot in?

  • Zet de drie tandwielen met cijfers op de fabriekscode 0-0-0 en druk op de knop aan de zijkant (of anders boven- of onderkant). De twee metalen lipjes van de ritssluiting springen nu los.

  • Pak er een pen bij. Nu is het even zoeken, maar aan de zijkant van het slot vind je een pinnetje.

  • Druk met de pen het pinnetje in. Je hoort 'klik' en het pinnetje blijft ingedrukt. Hoor je bij jouw slot geen klik? Houd dan met de pen het knopje ingedrukt.

  • Stel nu jouw persoonlijke code, bestaande uit 3 cijfers, in.

  • Druk op de knop aan de zijkant (of anders boven- of onderkant). Ook nu volgt er weer een klik. De metalen lipjes van de ritssluiting kun je nu weer vastklikken. Jouw code is ingesteld!

Let op: vergeet de tandwielen met cijfers niet op een andere code te zetten voor vertrek. Zo zit je koffer ook daadwerkelijk op slot. Fijne reis!


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen