The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe installeer ik mijn Ubiquiti access point?

De installatie van een Ubiquiti access point kan door de technische handleiding wat complex lijken. Door middel van het onderstaande stappenplan heb je jouw access point binnen een paar minuten geïnstalleerd.

Sluit je Ubiquti access point aan

 • Sluit het access point aan
 • Gebruik Power over Ethernet
 • Installeer de software
 • Stel het access point in

Stap 1a: sluit het access point aan

 1. Pak de voedingskabel en de netwerkkabel van het access point.
 2. Stop 1 uiteinde van de netwerkkabel in het access point.
 3. Plug het andere uiteinde in de (modem)router.
 4. Steek de stekker in een vrij stopcontact.
 5. Het uiteinde van de voeding steek je in het access point. Het access point is nu aangesloten. Het is nu tijd om de software te installeren waarmee je het access point instelt.

Stap 1b: Aansluiten met Power over Ethernet

Ubiquiti access points werken ook allemaal via Power over Ethernet. Hierbij loopt de stroom over de netwerkkabel en heb je dus geen aparte voeding of een vrij stopcontact in de buurt van je access point nodig.

 1. Steek de netwerkkabel in een switch of router met geschikte variant van Power over Ethernet (PoE). Let op: Ubiquiti access points ondersteunen verschillende varianten van PoE: 802.1af, 802.1at en 24V passief. Gebruik een switch die compatibel is met de standaard die jouw access point ondersteunt.
 2. Stop de netwerkkabel in je access point.
 3. De access point is nu voorzien van stroom én netwerk. Vervolg deze handleiding.

Stap 2: installeer de software

 1. Open de download pagina van Ubiquiti in een internet browser. Maak gebruik van een computer die met hetzelfde netwerk verbonden is als het netwerk waar je het access point op aansluit.
 2. Selecteer de meest recente versie van de 'Controller' onder het kopje 'Software'.
 3. Druk rechtsboven op 'Download'.
 4. Start de software als deze klaar is met downloaden. Er opent een installatie wizard.
 5. Kies een locatie voor de software en start de installatie. Heb je de applicatie 'Java' niet op je computer staan? De wizard geeft dit aan en installeert Java indien nodig. Java is nodig voor het gebruik van de Ubiquiti software. Heb je een 64bit computer? Installeer dan handmatig ook de 64bit versie van Java.
 6. Na de installatie verschijnt er een pop-up die aangeeft dat de controller software op de achtergrond draait. In deze pop-up vind je tevens een link naar de configuratiepagina. Druk hierop om het access point in te stellen.

Stap 3: stel het access point in

 1. De configuratiepagina van het access point opent in je browser. Heb je geen zakelijk netwerk? Je browser geeft dan aan dat de verbinding niet privé is. De installatie verloopt niet via het internet, dus maak je geen zorgen om deze melding. Druk op 'geavanceerd' en vervolgens op 'verder gaan naar localhost'.
 2. De basisinstellingen doorloop je via aantal stappen. Begin met het selecteren van je locatie en de tijd en druk op 'Next'.
 3. Je ziet nu de beschikbare Ubiquiti apparaten in je netwerk. Selecteer de apparaten die je in wilt stellen en druk op 'Next'.
 4. In het volgende scherm kies je een naam ('SSID') en wachtwoord ('Security Key') voor je netwerk. Voer deze in en druk op 'Next'.
 5. Kies nu een accountnaam en wachtwoord voor het admin account. Vul deze in en druk op 'Next'.
 6. Op de volgende pagina vind je een overzicht van de instellingen. Neem deze door en druk op 'Finish' als alles klopt.
 7. In het volgende scherm log je in met het zojuist aangemaakte account. Vul de gegevens in en druk op 'Log in'.
 8. Je zit nu op de gebruikerspagina van je Ubiquiti apparaten. Je access point is nu volledig werkend, instellingen pas je via de controller software aan. Tip: maak een bladwijzer van de configuratiepagina om snel je instellingen aan te passen.

Lukt het niet?

Wij helpen je graag met de installatie van je Ubiquiti access point. Lukt het niet om je access point in te stellen? Neem dan contact op met onze klantenservice.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.279 beoordelingen