The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bonne

Wat is een universele afstandsbediening?

Heb je schoon genoeg van al die rondslingerende afstandsbedieningen, waarbij je van de helft niet weet waar ze voor dienen? Dan is een universele afstandsbediening een uitkomst. Je hebt hiermee de controle over je tv en alle andere apparaten in de hand. Daarnaast heeft zo'n zapper een aantal andere handige functies. In dit artikel leg ik je uit wat een universele afstandsbediening is en wat je er aan hebt.

Hoe werkt het?

Met een slimme, universele afstandsbediening heb je volledige controle over allerlei apparaten. Je programmeert het apparaat zodat je hem kunt gebruiken voor je televisie, decoder, Blu-ray speler, versterker, gameconsole of zelfs je smart verlichting. Je ruimt hierdoor een grote stapel afstandsbedieningen uit de weg. Extra makkelijk zijn de voorprogrammeerbare evenementen. Maak bijvoorbeeld 'filmavond' aan. Met 1 druk op de knop schakel je de tv, Blu-ray speler en het geluidssysteem in.

Welke heb ik nodig?

Benodigdheden universele afstandsbediening

Dat hangt af van het aantal apparaten dat je tegelijk wilt bedienen. Met een eenvoudige, goedkope afstandsbediening heb je vaak al de controle over 5 apparaten tegelijkertijd. Duurdere producten kunnen meer apparaten tegelijk bedienen en hebben slimme functies als een touchscreen of een koppeling met je smartphone. Logitech Harmony is het meest populaire systeem en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het is echter niet de goedkoopste keuze.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen