The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Vergelijk Apple iPhone Xs (Max) met iPhone Xr

Apple iPhone Xs (Max) en iPhone Xr werden op hetzelfde moment aangekondigd. Maar wat zijn los van de prijs, de grootste verschillen tussen beide iPhone modellen? Dat zit 'm vooral in het uiterlijk, het scherm en de camera. Ik zet beide modellen naast elkaar en neem je kort mee in de grootste verschillen.

Vergelijking Apple iPhone Xs (Max) met iPhone Xr

iPhone Xs iPhone Xs Max iPhone Xr
Scherm 5,8 inch Super Retina HD Display (OLED) 6,5 inch Super Retina HD Display (OLED) 6,1 inch Liquid Retina HD Display (LCD)
Processor A12 Bionic Chip A12 Bionic Chip A12 Bionic Chip
Camera (achter) Dubbele camera: 12 MP groothoek- en telelens Dubbele camera: 12 MP groothoek- en telelens 12 MP groothoeklens
Camera (voor) 7 MP TrueDepth camera 7 MP TrueDepth camera 7 MP TrueDepth camera
Ontgrendelen Face ID Face ID Face ID
Waterdichtheid IP68: tot 30 minuten en 2 meter diep IP68: tot 30 minuten en 2 meter diep IP67: tot 30 minuten en 1 meter diep
Gewicht 177 gram 208 gram 194 gram
Behuizing Roestvrijstaal Roestvrijstaal Aluminium
Opslagcapaciteit 64 GB, 256 GB, 512 GB 64 GB, 256 GB, 512 GB 64 GB, 128 GB

Het uiterlijk

Design iPhone Xs

iPhone Xs (Max)

Apple iPhone Xs (Max) is er in 2 maten: 5,8 en 6,5 inch. Apple iPhone Xr daarentegen is er in slechts 1 maat. IPhone Xs is beschikbaar in de kleuren Zilver, Goud en Space Gray. Bij iPhone Xr heb je dubbel zoveel keuze. De behuizing van iPhone Xr is gemaakt van roestvrijstaal. Het glanzende frame geeft iPhone Xs een luxe uitstraling en maakt hem wat zwaarder dan iPhone Xr.

Design iPhone Xr

iPhone Xr

Vind je iPhone Xs te klein en iPhone Xs Max te groot? Apple iPhone Xr valt er met 6,1 inch precies tussenin. Dit is wel de enige maat waaruit je kiest. De keuze zit 'm hier vooral in de kleurtjes. Je kiest namelijk uit maar liefst 6 verschillende kleuren: zwart, wit, geel, rood, blauw en koraal. Nog een verschil is de behuizing. IPhone Xr is namelijk gemaakt van aluminium met een matte afwerking. De randen van iPhone Xr zijn overigens iets breder dan die van iPhone Xs.

Het scherm

Scherm iPhone Xs

iPhone Xs (Max)

Het eerste grote verschil is het scherm. Apple iPhone Xs beschikt over een OLED Super Retina display. Dit scherm is zelfs nog helderder dan dat van voorganger iPhone X. Voordelen van OLED ten opzichte van LCD? Levendige kleuren en diepere zwart contrasten. Daarnaast hebben iPhone Xs en Xs Max een hogere resolutie dan iPhone Xr. Het beeldscherm van iPhone Xs is dus scherper dan dat van iPhone Xr.

Scherm iPhone Xr

iPhone Xr

Apple iPhone Xr beschikt niet over een OLED, maar over een LCD scherm. Om precies te zijn het Liquid Retina Display. Kleuren zijn minder levendig dan de kleuren op het scherm van iPhone Xs. Daarnaast is de resolutie iets lager dan dat van iPhone Xs en is het scherm dus minder scherp. Toch zijn de verschillen voor de meeste mensen nauwelijks te zien. Ondanks dat het een LCD scherm is, is het volgens Apple het beste LCD scherm ooit in de markt. 1 functie die bijvoorbeeld wel mist is 3D touch.

De camera

Camera iPhone Xs

iPhone Xs (Max)

Apple iPhone Xs en iPhone Xs Max beschikken beide over een 7 megapixel TrueDepth camera een een dubbele 12 megapixel camera bestaande uit een groothoek- en een telelens. Dankzij de dubbele sensoren zoom je met iPhone Xs beter dan op iPhone Xr: tot 2x optische zoomlens en tot 10x digitale zoomlens. Daarnaast beschikt iPhone Xs over de verbeterde portretmodus waarbij je zelf de scherpte-diepte aanpast. Je kiest uit 5 effecten portretbelichting: natuurlijk, studio, contour, stage en stage mono. De portetmodus werkt overigens op alles, niet alleen op mensen.

Camera iPhone Xr

iPhone Xr

Apple iPhone Xr beschikt over een 7 megapixel TrueDepth camera en over een 12 megapixel groothoeklens. Hij heeft dus geen telelens en geen dubbele camera.. Dit heeft als gevolg dat je met iPhone Xr minder goed zoomt: tot 5x digitale zoomlens. De optische zoomlens mist. Toch doet iPhone Xr qua prestatie niet veel onder. Apple iPhone Xr beschikt net als iPhone Xs over HDR (meer details en kleur in foto's) en over de verbeterde portretmodus waarbij je zelf de scherpte-diepte aanpast. Dankzij de slimme A12 Bionic chip herkent iPhone Xr gezichten en is het mogelijk om vervolgens de achtergrond minder scherp te maken. Dit werkt enkel op mensen. Je kiest daarnaast uit 3 effecten portretbelichting: natuurlijk, studio en mono.

Prestatie en opslagcapaciteit

iPhone Xs prestaties

iPhone Xs (Max)

Apple iPhone Xs beschikt net als iPhone Xr over de krachtige A12 Bionic chip. Je kiest uit 3 interne opslagopties: 64 GB, 256 GB en 512 GB. Die laatste opslagoptie vinden we niet op iPhone Xr. Wil jij je nooit zorgen maken om de beschikbare opslag op jouw iPhone? Kies dan voor 512 GB opslag. 64 GB is alleen geschikt voor basisgebruik. Download je veel apps en kijk je offline naar series en films? Overweeg dan minstens 265 GB opslag.

iPhone Xr prestaties

iPhone Xr

Apple iPhone Xr is net als iPhone Xs een echte krachtpatser. Hij beschikt namelijk over dezelfde A12 Bionic chip. Deze chip bevat 6 kernen die de werklast verdelen. Daarnaast verbruikt deze chip 40 procent minder energie dan zijn voorganger en is hij 15 procent sneller. Je kiest uit 3 interne opslagopties: 64, 128 en 256 GB. Apps worden steeds grote en je hebt steeds meer ruimte op je iPhone nodig. Daarom is 128 GB de nieuwe standaard opslagcapaciteit voor gemiddeld gebruik.

De batterijduur

Batterijduur iPhone Xs

iPhone Xs (Max)

Op basis van de batterijduur verliest iPhone Xs Max het van iPhone Xr die 15 uur mee gaat. Apple iPhone Xs gaat 12 uur mee en iPhone Xs Max gaat 13 uur mee. Daarintegen laadt iPhone Xs wel sneller draadloos op. Dit is namelijk zo'n 30 minuten sneller.

Batterijduur iPhone Xr

iPhone Xr

Op batterijduur wint iPhone Xr het van zowel iPhone Xs als iPhone Xs Max. De batterij gaat namelijk maar liefst 15 uur mee.

Conclusie

Zowel iPhone Xs als iPhone Xr zijn echte krachtpatsers. In beide modellen vinden we namelijk de A12 Bionic chip. Kijken we naar de camera en naar het scherm? Dan wint iPhone Xs het van iPhone Xr, maar al met al zijn de verschillen erg klein. Apple iPhone Xs beschikt over een dubbele camera, iPhone Xr niet. Hier mist de telelens. Hierdoor zoom je minder ver met iPhone Xr. De portretmodus werkt op beide iPhone modellen. Op iPhone Xs werkt de portretmodus op alles, bij iPhone Xr enkel op personen. Als je het allermooiste scherm wilt, kies dan voor iPhone Xs met een OLED Super Retina display. Dit scherm is wat scherper en heeft diepere en levendigere kleuren dan het LCD Liquid Retina display van iPhone Xr.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen