The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Vergelijk iPhone 11 Pro met iPhone Xs

Apple iPhone 11 Pro is de opvolger van iPhone Xs. Naast de nieuwe groene kleur met matte afwerking, lijkt dit toestel sprekend op zijn voorganger. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Denk aan de driedubbele camera, een nieuwe processor, langere batterijduur én een nieuw Super Retina XDR display. We vertellen je meer over alle verschillen.

Apple iPhone 11 Pro 64 GB Midnight Green

64 GB opslagcapaciteit | 5,8 inch Super Retina XDR scherm | Driedubbele camera
922,-
niet meer leverbaar
  • Maak betere portretfoto's en zoom optisch met de drie camera's op de achterkant van Apple iPhone 11 Pro.
  • Het Super Retina XDR scherm is het mooiste en sterkste scherm op iPhone tot nu toe.
  • iPhone Pro bespaart meer batterij en is sneller dankzij de nieuwe A13 Bionic chip.
  • De camera zorgt voor een kleine uitstulping aan de achterkant.
  • Er wordt geen Apple Lightning naar 3,5 mm Jack Adapter meegeleverd om je mini-jack koptelefoon aan te sluiten.

Vergelijk iPhone 11 Pro (Max) met iPhone Xs (Max)

iPhone 11 Pro (Max) iPhone Xs (Max)
Scherm Super Retina XDR-display Super Retina HD-display
Processor A13 Bionic chip met Neural Engine (3e generatie) A12 Bionic chip met Neural Engine (2e generatie)
Camera 12MP ultragroothoek, groothoek- en telelens camera 12MP groothoek- en telelens camera
Selfiecamera 12MP TrueDepth camera met portretmodus 7MP TrueDepth camera met portretmodus
Batterijduur Tot 18 uur video afspelen (op Max tot 20 uur) Tot 14 uur video afspelen (op Max tot 15 uur)
Design Design van getextureerd matglas en roestvrij staal Design van glas en roestvrij staal
Kleuren Space Gray, Goud, Zilver en Midnight Green Space Gray, Goud en Zilver

Camera

Nachtmodus iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro: driedubbele camera

Waar je niet omheen kunt, is de driedubbele camera. 11 Pro beschikt over een 12 megapixel goothoek, telelens en ultragroothoek camera. Je zoomt niet alleen in, maar je zoomt nu ook uit zonder dat je kwaliteit inlevert. Daarnaast maak je de mooiste foto's in het donker dankzij de nachtmodus. Je selfies zijn scherper dan ooit dankzij de 12 megapixel TrueDepth camera. Maak je graag video's van jezelf? Apple heeft zogenaamde 'slofies' geïntroduceerd. Je raadt het al: dit zijn selfies in slowmotion.

Nachtmodus iPhone Xs

iPhone Xs: dubbele camera met verbeterde portretmodus

Apple iPhone Xs beschikt over een dual camerasysteem: een 12 megapixel groothoek- en telelens. Selfies maak je met de 7 megapixel TrueDepth camera. Was je al fan van de portretmodus waarbij je foto's maakt met een subtiel wazige achtergrond? Foto's lijken nu nog professioneler doordat je zelf de scherptediepte aanpast. Daarnaast heeft iPhone Xs een vernieuwde sensor waardoor foto's levendiger zijn door de grotere en diepere pixels. Deze sensor zorgt er tevens voor dat je minder ruis hebt bij weinig licht.

Scherm

Scherm iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro: meer helderheid en diepere zwarttintenten

Apple iPhone 11 Pro komt in dezelfde maten als iPhone Xs, maar het scherm heeft ook wel degelijk verschillen. Neem bijvoorbeeld het nieuwste Super Retina XDR scherm. De helderheid van het scherm bedraagt 800 nits. Ondanks dat de helderheid hoger is, zijn zwarttinten nóg zwarter dan voorheen. Dit komt doordat het contrast hoger is. Op iPhone 11 Pro ben je overigens ook een functie kwijt. Apple heeft 3D Touch namelijk vervangen door Haptic Touch. In plaats van hard drukken, druk je nu langer op het scherm om bepaalde functies te activeren.

Scherm iPhone Xs

iPhone Xs: het eerste scherm van 6,5 inch

Apple iPhone Xs is er in 2 maten: 5,8 en 6,5 inch. Het scherm neemt de gehele voorkant van je toestel in beslag. De Max versie van 6,5 inch is overigens het grootste scherm op iPhone ooit. Het Super Retina HD-display heeft een helderheid van 625 nits. Dankzij HDR komt alle content op je scherm tot leven. Daarnaast biedt het scherm natuurlijke kleurweergave en diepe zwarttinten. In vergelijking tot iPhone 11 Pro beschikt iPhone Xs nog wel over 3D Touch. Hierdoor is het scherm drukgevoelig waardoor je hard op het scherm drukt om bepaalde functies te activeren.

Processor

Processor iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro: AirDroppen door je iPhone te richten

In iPhone 11 Pro vinden we de A13 Bionic Chip met Neural Engine van de 3e generatie, de opvolger van de A12 chip. Vond je A12 al snel? A13 is nog sneller en laat alles soepeler verlopen. Naast de A13 chip vinden we een nieuwe U1 chip in iPhone 11 Pro. Dit is een speciale chip die bedoeld is om je locatie ten opzichte van andere (draadloze) apparaten vast te stellen. Wil je een bestand naar je vriend(in) AirDroppen? Dan hoef je enkel naar het toestel van je vriend(in) te wijzen. Hij of zij verschijnt nu vanzelf bovenaan.

Processor iPhone Xs

iPhone Xs: snelheid op alles wat je doet

De krachtige chip in iPhone Xs is de A12 Bionic Chip met Neural Engine van de 2e generatie. Dankzij deze chip merk ik geen vertraging wanneer ik swipe tussen apps en wanneer ik een game speel. De A12 chip is 40 procent sneller dan zijn voorganger en hij verbruikt daarbij 50 procent minder energie. Deze chip zorgt voor mooie portretten met diepteregeling en snelheid op alles wat je doet. Voor al je dagelijkse taken is dit eigenlijk veel te krachtig. Al heb je hier over een aantal jaar profijt van. Dan kan je toestel nog met gemak alles bijbenen.

En verder

Collectie iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro: de beste batterijduur op iPhone ooit

Vind je dat de batterij van iPhone Xs al lang meegaat? De batterijduur van iPhone 11 Pro gaat tot 4 uur langer mee dan iPhone Xs en tot 5 uur langer dan Xs Max. Hiermee heeft 11 Pro de beste batterijduur op iPhone ooit. Uiteraard ondersteunt iPhone 11 Pro snelladen, alleen schaf je deze lader niet langer los aan. Je krijgt 'm er namelijk meteen bij. Ben je Zilver, Space Gray en Goud beu? Apple iPhone 11 Pro komt in een nieuwe kleur: Midnight Green. Ondanks de glazen achterkant, hebben alle toestellen een matte afwerking.

Collectie iPhone Xs

iPhone Xs: tot 25 uur gesprekstijd

De batterij van iPhone Xs krijg je niet snel leeg. Zo heb je tot 20 uur gesprekstijd, op Max is dat zelfs 25 uur. Aan één stuk door internetten doe je op iPhone Xs tot 12 uur en op Xs Max tot 13 uur. Is de batterij toch leeg? Dankzij snelladen heb je binnen 30 minuten weer 50 procent batterij. Een snellader schaf je wel zelf aan, deze wordt niet meegeleverd. Apple iPhone Xs is er in 3 kleuren: Space Gray, Zilver en Goud. Alle 3 met een glanzende afwerking.

Conclusie

Of je nou kiest voor iPhone 11 Pro of iPhone Xs, beide toestellen stellen je niet teleur. Maar iPhone 11 Pro zou niet voor niets 'Pro' heten als hij niet overal net iets beter in is. Zo heeft iPhone 11 Pro geen dubbele, maar een driedubbele camera. Ook de batterijduur is 4 tot 5 uur langer dan die van voorganger iPhone Xs. Het scherm van Xs is al erg helder, maar het scherm van 11 Pro heeft een nog hogere helderheid en diepere zwarttinten. Tot slot is hij overal nog wat sneller en soepeler in dan z'n voorganger. Al moet je in praktijk je iPhone wel heel intensief gebruiken om dat verschil te merken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.108 beoordelingen