The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Levi

Vergelijk de Dyson V8, V10, V11, V12, V15 en Outsize steelstofzuigers

Dyson staat bekend om zijn steelstofzuigers en inmiddels zijn er 6 lijnen met daarin verschillende modellen. Doordat de verschillende modellen andere accessoires bevatten, heeft elke productlijn een model dat aansluit bij jouw gebruikssituatie. Denk aan een huishouden met huisdieren of alleen parketvloeren. In dit artikel focussen we ons alleen op de verschillen in productlijnen. Zo weet je of een V11 voor jou volstaat of dat je toch voor de V15 moet kiezen.

De verschillen tussen de Dyson V8, V10, V11, V12, V15 en Outsize

V8 V10 V11 V12 V15 Outsize
Zuigkracht Goed Goed Beter Best Best Best
Groene laser Nee Nee Nee Ja Ja Ja
Gemiddelde accuduur 25 min. 45 min. 60 min. 60 min. 60 min. 2 x 60 min.
Accuduur op turbostand 5 min. 7 min. 7 min. 8 min. 8 min. 2 x 10 min.
Lcd display Nee Nee Ja Ja Ja Ja
Meet stofdeeltjes Nee Nee Nee Nee Ja Nee
Opvangcapaciteit 0,54 liter 0,76 liter 0,76 liter 0,35 liter 0,76 liter 1,9 liter
Gewicht 2,6 kg 2,6 kg 3 kg 2,4 kg 3 kg 3 kg

Dyson V8: voor kleinere huishoudens

Dyson V8 Absolute +

Met de Dyson V8 stofzuig je 25 minuten op de gemiddelde stand. Je leest de overgebleven accuduur af van de 3 lampjes op de accu. De stofbak heeft een relatief kleine inhoud van 0,54 liter, waardoor je hem vaker moet legen. De zuigkracht is goed, maar tipt niet aan die van de nieuwere Dysons. Wel beschikt 'ie over een turbostand voor het stofzuigen van vloerkleden of tapijten.

Dyson V10: langere gebruiksduur

Dyson V10 Cyclone

Doordat je met de Dyson V10 bijna 2 keer zo lang stofzuigt als met de Dyson V8, is hij meer geschikt voor de grote schoonmaakklus. Ook is het stofreservoir groter. De krachtige V10 motor komt al meer in de buurt van de kracht die je van een traditionele stofzuiger gewend bent. Toch is het nog geen volwaardige vervanger. Hierdoor komt hij nog net wat zuigkracht en accuduur tekort.

Dyson V11: betere zuigkracht

Dyson V11

De zuigkracht van de Dyson V11 is vergelijkbaar met die van een traditionele stofzuiger. Hij beschikt als eerste over de torque vloerzuigmond die de zuigkracht automatisch aanpast aan de ondergrond. Ook beschikt hij als eerste over een lcd display. Dit maakt hem gemakkelijk te bedienen en te begrijpen. Je leest bijvoorbeeld de overgebleven accuduur tot op de seconde af.

Dyson V12: lichtgewicht stofzuiger

Dyson groene laser fluffy vloerzuigmond

Naast het lcd display en de lange accuduur van 60 minuten beschikt de Dyson V12 over een groene laser op de fluffy borstel. Deze is geplaatst in een hoek van 1,5 graden en 7,3 millimeter boven de grond. Zo worden zelfs de kleinste stofdeeltjes van 0,01 millimeter zichtbaar. Ook is hij 600 gram lichter, wat hem met 2,4 kilogram de lichtste Dyson steelstofzuiger ooit maakt. Daarnaast is de nieuwe V12 motor veel krachtiger dan die van zijn voorgangers.

Dyson V15: meet alle stofdeeltjes

V15 piëzo sensor

Op het lcd display van de Dyson V15 lees je niet alleen de overgebleven accuduur af, maar ook welke stofdeeltjes je hebt opgezogen. De zogenoemde piëzo sensor zet trillingen om in signalen, waardoor de stofzuiger detecteert hoeveel stofdeeltjes van een bepaalde grootte hij opzuigt. Ook beschikt de V15 over de groene laser. In tegenstelling tot de V12 heeft de V15 een 2 keer zo groot stofreservoir. Hierdoor raakt hij minder snel vol waardoor je hem niet zo vaak hoeft te legen.

Outsize: voor de grote huishoudens

Dyson V11 accu verwisselen

Bij de Dyson Outsize ontvang je standaard een extra accu, waarmee je de accuduur verdubbelt van 60 naar 120 minuten. Het stofreservoir is met een inhoud van 1,9 liter extreem groot en ook de vloerzuigmond is een slag groter dan de standaard borstels. Hierom is de Dyson Outsize ideaal voor grote huishoudens. Je leegt het stofreservoir sporadisch, komt nooit zonder stroom te zitten en hebt een veel groter zuigoppervlakte met de bredere borstel.

Nieuw: de Dyson V15

Onlangs heeft Dyson 2 modellen van de nieuwe V15 lijn op de markt gebracht. De Dyson V15 Detect Absolute en de Dyson V15 Detect Absolute Extra. De verschillen tussen de 2 steelstofzuigers zijn klein, maar kunnen afhankelijk van jouw huishouden het prijsverschil waard zijn. Zo heeft het 'Extra model' een dubbele accu waarmee je de accuduur van 60 naar 120 minuten verhoogt. Handig, als je denkt dat je aan één accu niet genoeg hebt. Daarnaast ontvang je een vrijstaand oplaadstation in plaats van een muurbeugel, zodat je jouw stofzuiger inclusief accessoires netjes opbergt.

Conclusie

Vind je een goede zuigkracht belangrijk en heb je baat bij een lange accuduur? Kies dan voor één van de nieuwe Dyson steelstofzuigers, zoals de V12 of V15. Deze zijn doorontwikkeld waardoor je oude sledestofzuiger de deur uit kan. Ze hebben een goede zuigkracht en handige snufjes die jou het stofzuigen leuker en gemakkelijker maken. Ben je op zoek naar een steelstofzuiger voor erbij of heb je geen groot huishouden? Misschien is een V8 of V10 dan iets voor jou.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen