The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kevin

Vergelijk elektrische scheerapparaten met scheermesjes

Met een elektrisch scheerapparaat scheer je snel en eenvoudig jouw gezicht. In vergelijking tot handmatig scheren krijg je minder snel last van huidirritatie, maar scheer je minder glad en fris. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van beide scheerwijzes, zodat jij precies weet welke wijze het beste bij jou past.

Vergelijking elektrisch scheerapparaat en scheermesje

Elektrisch scheerapparaat Scheermesje
Glad scheren Scheert minder glad Scheert glad
Gevoelige huid Geschikt voor gevoelige huid Niet geschikt voor gevoelige huid
Nat of droog Nat of droog Nat
Gebruiksgemak Snel scheren zonder scheerschuim of water Water of scheerschuim en voorbereiding vereist
Stijlen Ruime keuze aan baardstijlen Weinig keuze aan baardstijlen

Glad scheren

Glad scheren met Philips Series 9000

Scheerapparaat: alleen glad met de meest geavanceerde

De meeste elektrische scheerapparaten scheren niet direct op de huid, maar scheren er net boven. Dit zorgt voor een minder glad scheerresultaat. Scheerapparaten die wel een glad resultaat beloven, zitten in het hoogste segment scheerapparaten. Dit zijn de Series 9 van Braun en Series 9000 van Philips.

 • Meest geavanceerde scheerapparaten scheren glad.
 • Minder geavanceerde scheerapparaten scheren minder glad.
Glad scheren met scheermesje

Scheermesje: altijd glad

Met een scheermesje scheer je heel dicht op de huid. Dit zorgt voor een glad scheerresultaat zonder voelbare stoppels. De voorwaarde hiervoor is wel dat je de techniek goed in de vingers moet hebben, zodat je jouw huid niet per ongeluk beschadigt.

 • Scheert dicht op de huid met een glad resultaat.
 • De techniek moet je in de vingers hebben.

Gevoelige huid

Gevoelige huid

Scheerapparaat: speciaal voor de gevoelige huid

Een voordeel van elektrische scheerapparaten is dat deze vaak speciaal worden gemaakt voor de gevoelige huid. Een elektrisch scheerapparaat lift de haartjes op, zodat je ze makkelijk afscheert zonder dat je druk zet op je huid. Zo voorkom je huidirritatie, wondjes en ingegroeide haren.

 • Ideaal voor de gevoelige huid.
Gevoelige huid

Scheermesje: belastend voor de huid

Vergeleken met een scheerapparaat belast je jouw huid meer met een handmatig scheermesje. Met een scheermesje scheer je namelijk vlak langs de huid en moet je vaak een paar keer over hetzelfde plekje voor een goed resultaat. Dit zorgt voor een branderig gevoel en huidirritatie. Heb je een gevoelige huid, dan raden we dus een scheerapparaat aan.

 • Dicht op de huid, dus grote kans op huidirritatie en branderig gevoel.

Nat of droog scheren

Nat scheren

Scheerapparaat: zowel nat als droog

Scheerschuim of water zijn niet altijd nodig voor elektrisch scheren. Je scheert met een scheerapparaat namelijk comfortabel droog. Het voordeel hiervan is dat je het apparaat overal gebruikt en niet altijd in de buurt hoeft te zijn van een kraan. Het nadeel is dat je een minder fris gevoel hebt na het scheren.

 • Zowel nat als droog scheren.
 • Niet afhankelijk van een kraan.
 • Niet ieder scheerapparaat is waterdicht.
Gezicht wassen

Scheermesje: altijd met water en scheerschuim

Je hebt water en scheerschuim nodig om comfortabel te scheren met een scheermesje. Hiermee glijd je soepel over de huid. Ook creëer je zo een fris gevoel na je scheerbeurt. Het nadeel is wel dat je altijd in de buurt moet zijn van een kraan. Droog scheren met een scheermesje beschadigt namelijk jouw huid.

 • Altijd een fris gevoel na het scheren.
 • Niet geschikt voor droog scheren.

Gebruiksgemak

Scheren met feedback in app

Scheerapparaat: minder vrijheid, maar snelle scheerbeurt

Scheren met een elektrisch scheerapparaat is gemakkelijker te leren dan scheren met een scheermes. Het apparaat neemt namelijk het meeste werk uit handen en bij sommige apparaten ontvang je feedback via een smartphone app. Je huid heeft daarnaast minder voorbereiding nodig en je hoeft maar één keer over een plekje te scheren om de haren te verwijderen.

 • Gemakkelijk om te leren.
 • Minder voorbereiding nodig.
 • Begeleiding in feedback app.
 • Vaak afhankelijk van stopcontact.
 • Niet ieder apparaat biedt feedback in app.
Scheren en trimmen

Scheermesje: veel vrijheid, maar tijdrovende klus

Het voordeel van een scheermesje is dat je nooit afhankelijk bent van een volle accu of stopcontact. Scheren met een scheermesje moet je alleen wel leren en is voor beginners een lastige en tijdrovende klus.

 • Nooit afhankelijk van stopcontact.
 • Tijdrovende klus.
 • Techniek moet je leren.

Verschillende stijlen

Precisietrimmer

Scheerapparaat: gemakkelijk verschillende baardstijlen creëren

Met een scheerapparaat creëer je gemakkelijk verschillende baardstijlen. In tegenstelling tot een scheermesje ontvang je bij de meeste scheerapparaten namelijk één of meerdere opzetstukken of -kammen. Hiermee scheer je het haar niet volledig af, maar trim je het haar tot jouw gewenste lengte. Met een precisietrimmer creëer je vervolgens details en werk je bijvoorbeeld je bakkebaarden bij.

 • Verschillende opzetstukken voor trimmen en detailleren.
Glad scheren

Scheermesje: niet trimmen

Bij een scheermesje ontvang je niet meerdere opzetstukken voor het korter trimmen van je baard. Je scheert je haren hierdoor gemakkelijk helemaal af, maar wisselt niet van baardstijl. Wil je dus niet altijd jouw baard helemaal afscheren, maar deze soms ook laten staan en bijwerken? Dan raden we een scheerapparaat met trimfunctie of een baardtrimmer aan.

 • Gemakkelijk strakke lijnen maken.
 • Geen trimfunctie.

Conclusie

Het grootste verschil tussen scheerapparaten en scheermesjes is het scheerresultaat en het gebruiksgemak. Je koopt een scheerapparaat wanneer je een gemakkelijke scheerbeurt wil, een gevoelige huid hebt of omdat je jouw baard soms wil trimmen en stijlen. Een scheermesje gebruik je voor het allergladste resultaat, maar inmiddels scheer je met de hoogste series scheerapparaten net zo glad.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen