The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kevin

Wat voor baardgroei heb je?

De eerste stap bij de keuze van een scheerapparaat is dat je weet wat voor baardgroei jij hebt. De één heeft na een paar dagen een volle baard en de ander een paar stoppels. Wat voor baardgroei je hebt, heeft alles te maken met genen en aanleg. We onderscheiden 3 verschillende typen en leggen je uit welke scheerapparaten hierbij passen.

Hoe herken ik een lichte baardgroei?

Stoppelbaard

Een lichte baardgroei bestaat voornamelijk uit dunne en zachte haartjes. De baardharen verschillen nog al eens van kleur en bovendien is de groei niet gelijkmatig. Zo treedt de baardgroei vooral op de kaaklijn en contouren op, maar is er op de wangen zelf vaak geen spoor van baardharen te bekennen. Heb je een lichte baardgroei? Gebruik dan een scheerapparaat met niet te veel vermogen, zodat je jouw huid niet onnodig belast.

Hoe herken ik een gemiddelde baardgroei?

Een korte baard trimmen met een Philips baardtrimmer

Een gemiddelde baardgroei komt het meest voor. Baardharen zijn wat dikker, maar nog steeds zacht. Ook de groeilijn is gelijkmatiger, maar niet volledig dekkend. Zo is bij dit type het laten staan van een 3 dagen baardje mogelijk. Voor een gemiddelde baardgroei is ieder scheerapparaat geschikt.

Hoe herken ik een zware baardgroei?

Zware baardgroei

Een zware baardgroei bestaat uit dikke, harde haartjes. De groei is zeer gelijkmatig, bedekt de volledige kaaklijn en loopt vaak nog door tot diep in de hals. Voor mannen met een zware baardgroei is het mogelijk om een grote volle baard te creëren. Scheerapparaten voor de zware baardgroei hebben een krachtig vermogen, zodat je er soepel je baardharen mee afscheert.

Hoe werk je jouw baard bij?

Soms wil je jouw baard niet volledig afscheren, maar laten staan. Dan raden we een scheerapparaat met baardtrimmeropzetstuk aan. Hiermee maak je jouw baardharen korter en breng je jouw baard in model. Ook is een baardtrimmeropzetstuk handig als je jouw baard met zware of gemiddelde baardgroei wil afscheren. Je trimt eerst de langste haren korter, wat jouw scheerbeurt vervolgens comfortabeler maakt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.239 beoordelingen