The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Wat voor baardgroei heb je?

De eerste stap bij de keuze van een shaver of trimmer is weten wat voor baardgroei jij hebt. De één heeft na een paar dagen een volle baard en de ander een paar plukjes. Wat voor baardgroei je hebt heeft alles te maken met genen en aanleg. We onderscheiden 3 verschillende typen. Ik leg het je uit.

Hoe herken ik een lichte baardgroei?

Stoppelbaard

Een lichte baardgroei bestaat voornamelijk uit dunne en zachte haartjes. De baardharen verschillen nog al eens van kleur en bovendien is de groei niet gelijkmatig. Zo treedt de baardgroei vooral op de kaaklijn en contouren op, maar is er op de wangen zelf vaak geen spoor van baardharen te bekennen.

Hoe herken ik een gemiddelde baardgroei?

Een korte baard trimmen met een Philips baardtrimmer

Een gemiddelde baardgroei komt het meest voor. Baardharen zijn wat dikker, maar nog steeds zacht. Ook de groeilijn is gelijkmatiger, maar niet volledig dekkend. Zo is bij dit type het laten staan van een 3 dagen baardje mogelijk.

Hoe herken ik een zware baardgroei?

Een volle baard trimmen met een Philips baardtrimmer

Een zware baardgroei bestaat uit dikke, harde haartjes. De groei is zeer gelijkmatig, bedekt de volledige kaaklijn en loopt vaak nog door tot diep in de hals. Voor mannen met een zware baardgroei is het mogelijk om een grote volle baard te creëren.

Heb ik zelf invloed op mijn baardgroei?

Een gestylede baard met Philips OneBlade

Nee, helaas. Elke man heeft een ander type baardgroei. Dit is bepaald door je genen en aanleg. En hoewel menig website pretendeert wondermiddeltjes te hebben, is het biologisch niet mogelijk om je baardgroei te stimuleren of te bevorderen. Wél kun je jouw baardgroei licht stimuleren door je baardharen schoon te houden en van de juiste voedingsstoffen te voorzien.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.693 beoordelingen