The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucinda

Wat is het verschil tussen 4G iPad en wifi iPad?

Met Apple iPad met 4G-connectiviteit maak je overal gebruik van internet. Apple iPad zonder 4G verbind je alleen met internet als er een openbaar of privé wifi-netwerk beschikbaar is. In dit artikel leggen we je de verschillen tussen een 4G iPad en een wifi iPad uit. Daarnaast lees je hoe je gebruik maakt van 4G op je iPad.

iPad met 4G-connectiviteit

Apple iPad met 4G

Met een iPad 4G, ook wel iPad Cellular genoemd, maak je overal verbinding met het internet. Ook op plekken waar geen wifi is. De 4G verbinding gaat namelijk via het mobiele netwerk, waarvoor je een data-abonnement afsluit bij een provider. Ben je vaak onderweg en dus buiten het bereik van een wifi-netwerk? Dan is het verstandig om te kiezen voor een iPad met 4G-connectiviteit. Het nadeel is wel, dat je voor mobiel internet op je iPad altijd abonnementskosten betaalt bij een provider.

Wil je gps op je iPad gebruiken om bijvoorbeeld routes te maken? Ook dan kies je voor iPad met 4G connectiviteit. Alleen bij deze iPad modellen is gps ingebouwd.

iPad met wifi-connectiviteit

Apple iPad met wifi

Met elke iPad maak je verbinding met een wifi netwerk. Dit kan een openbaar netwerk zijn, zoals in een restaurant, of een privé netwerk zoals thuis. Van openbare netwerken maak je gratis gebruik, maar vaak is er wel een wachtwoord nodig. Dan open je Safari om de verbinding te bevestigen en eventueel het wachtwoord in te voeren.

Let op: verbinden met openbare wifi is onveilig; log op een openbaar netwerk bijvoorbeeld nooit in met jouw bankgegevens.

Hoe werkt 4G op mijn iPad?

Simkaart 4G iPad Apple

Om mobiel internet op jouw iPad te krijgen, heb je een simkaart met een internet abonnement nodig. Elke sim kaart met een databundel is geschikt om met Apple iPad te gebruiken. Je sluit bijvoorbeeld een los abonnement af bij een provider, of je gebruikt de simkaart uit mijn smartphone. Let wel goed op de grootte van de simkaart. In Apple iPad past namelijk alleen een nano simkaart, terwijl smartphones soms ook micro simkaarten ondersteunen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen