The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Vergelijking van de Xbox series X en Xbox series S

Microsoft heeft 2 nieuwe Xbox consoles uitgebracht: de Xbox Series X en de Xbox Series S. De Series X heeft niet alleen geen cd lade, maar ook de prestaties zijn anders. Wat de verschillen tussen de Xbox Series X en S zijn, leggen we je hier uit.

Xbox Series X

4K resolutie | Inclusief controller | Direct X raytracing
499,99
tijdelijk uitverkocht
  • Game in 4K resolutie en ervaar games realistischer door de krachtige grafische unit van deze console.
  • Door het gebruik van een 1TB ssd als opslagmedium laden je games sneller dan ooit.
  • Backwards compatibility zorgt ervoor dat bij release ruim duizenden titels speelbaar zijn van alle voorgaande Xbox consoles.
  • Om het meeste uit de grafische kracht van de console te halen, heb je een tv of monitor met minimaal 4K resolutie nodig.

Xbox Series S

1440p resolutie | Inclusief controller | Geen cd lade
299,-
tijdelijk uitverkocht
  • Deze console ondersteunt 1440p resolutie, waardoor games er realistisch uitzien.
  • Door het gebruik van een 512GB ssd als opslagmedium laden je games sneller dan ooit.
  • Omdat dit de kleinste Xbox ooit is, vraagt hij minder ruimte van je tv meubel.
  • Door het ontbreken van een schijflade, gebruik je de 512 gigabyte ssd voor de opslag van jouw games.

Vergelijking Xbox Series X en Xbox Series S

Xbox Series X Xbox Series S
Resolutie Tot 8K Tot 1440p
Opslagcapaciteit 1 TB 512 GB
Formaat Gemiddeld Klein
Prijs € 499,99 € 299,99
Cd lade Ja Nee

De resolutie

De resolutie

Xbox Series X: 8K potentie

De Xbox Series X beschikt over een krachtige grafische unit, die een resolutie tot 8K mogelijk maakt. Natuurlijk geldt dat alleen voor games die ook in 8K gemaakt zijn. Bovendien heb je een tv of monitor nodig met 8K ondersteuning. De standaardresolutie van de Xbox Series X is 4K.

Resolutie S

Xbox Series S: 1440p

Omdat de Xbox Series S een iets minder krachtige grafische unit heeft dan de Xbox Series X, is de resolutie lager. Zo is de standaardresolutie van de Series S 1440p, wat tussen full hd en 4K in zit.

De opslagcapaciteit

Opslagcapaciteit

Xbox Series X: 1 terabyte

Met een opslagcapaciteit van 1 terabyte sla je ongeveer 14 games op. Dat is voldoende voor een gemiddelde collectie aan games. Als er in de toekomst games in 8K resolutie gemaakt worden, dan gaat het aantal games wat je opslaat op de 1TB ssd omlaag. Want voor games geldt, hoe hoger de resolutie, hoe meer opslagruimte de game inneemt.

Opslag

Xbox Series S: 512 gigabyte

Je slaat ongeveer 7 games op met 512 gigabyte aan opslagcapaciteit. Daarom moet je keuzes maken welke games je wilt behouden op de ssd van je Xbox Series S. Wil je een grotere game collectie? Dan zul je het opslaggeheugen uit moeten breiden.

Het formaat

Formaat

Xbox Series X: gemiddelde grootte

Het formaat van de Xbox Series X is 301 x 151 x 151 millimeter. Dit maakt het formaat van de Series X vergelijkbaar met een schoenendoos die rechtop staat. Daarmee past de Series X niet vanzelfsprekend in ieder vak van je tv meubel.

Omvang

Xbox Series S: compact

De Xbox Series S is de kleinste Xbox ooit. Met het formaat van 275 × 151 × 65 millimeter is de Series S ruim de helft dunner dan de Series X. Een plekje vinden voor de console is daarmee gemakkelijker.

De prijs

Prijs X

Xbox Series X: € 499,99

Met de prijs van € 499,99 is de Xbox Series X de duurste van de 2 nieuwe Xbox consoles. Toch valt de prijs mee, wanneer je die vergelijkt met bijvoorbeeld een computer. Haal je een gaming pc die dezelfde prestaties behaalt als de Series X, dan betaal je in veel gevallen al € 499,99 voor alleen de videokaart.

Prijs S

Xbox Series S: € 299,99

De Xbox Series S is met € 299,99 een stuk goedkoper dan de Xbox Series X. Dat prijsverschil zit hem vooral in de hardware die voor de Series S gebruikt is. Zo drukt de minder krachtige grafische unit en de 512GB ssd de prijs.

De cd lade

Cd lade X

Xbox Series X: speelt Blu-ray af

De Xbox Series X is de nieuwe Microsoft console met een cd lade. Die lade gebruik je voor het invoeren van je fysieke games en het afspelen van een Blu-ray. Hiermee speel je ook al je oude Xbox games op cd.

Cd lade S

Xbox Series S: geen cd lade

Deze Xbox Series S is de All Digital variant van de 2 consoles. Door het ontbreken van de cd lade moet je eerst alle games downloaden voordat je ze speelt. Dat zorgt er wel voor dat je geen stapel hoesjes op je tv meubel hebt.

Conclusie

Het grootste verschil tussen de Xbox Series X en Xbox Series S is de cd lade, waar de Series X wel over beschikt en de Series S niet. Hierdoor gebruik je fysieke games op de Series X en speel je Blu-rays af. Voor wie de krachtigste console van de 2 wilt, is de Xbox Series X de juiste keuze. Ben je meer op zoek naar een console waar je af en toe een game op speelt? Dan past de Xbox Series S beter bij jou.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen