The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Welk Garmin Forerunner sporthorloge past bij jou?

Wil je een Garmin Forerunner aanschaffen, maar twijfel je tussen de verschillende modellen? In dit artikel vergelijk ik alle Forerunners met elkaar, zodat jij de beste keuze kan maken. Hierbij is het belangrijk dat je van tevoren bedenkt waar je het horloge voor wilt gebruiken en wat voor type sporter je bent. Is het analyseren van je prestaties belangrijk, of wil je alleen weten hoeveel kilometer je hebt gelopen? Hier lees je welk horloge het beste bij je past.

Voor de recreatieve hardloper: Garmin Forerunner 30

Garmin Forerunner 30 recreatieve sporters

Ben jij een recreatieve hardloper en vind je het leuk om inzicht te krijgen in je tijd, tempo, afstand, hartslag en het aantal verbruikte calorieën? Dan is de Garmin Forerunner 30 een goed sporthorloge voor jou. Het horloge beschikt over een gps- en hartslagsensor om je te voorzien van basis trainingsgegevens. Je route slaat het horloge automatisch op en bekijk je achteraf via de Garmin Connect app. De Forerunner 30 beschikt niet over meerdere sportprofielen, maar wel is het mogelijk om achteraf in Garmin Connect aan te geven welke sport je hebt gedaan.

Om je persoonlijk record te verbreken: Garmin Forerunner 35

Garmin Forerunner 35 en hardloper

Wil je je trainingen insteken op het verbeteren van persoonlijke records? Kies dan voor de Garmin Forerunner 35. Naast je tijd, tempo, afstand en hartslag beschikt het horloge ook over functies die je helpen bij het behalen van persoonlijke doelen. Zo vergelijkt de Virtual Pacer je huidige tempo met je doeltempo en ontvang je een melding wanneer je langzamer of sneller moet lopen. Ook stel je zelf in welke gegevens je tijdens het sporten op je scherm wilt zien. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld een intervaltraining doet, waarbij je een stopwatch gebruikt en je rondetijd wilt zien.

Trainen voor een wedstrijd: Garmin Forerunner 235

Garmin Forerunner 235 wedstrijdhorloge

Ben je van plan om mee te doen met een marathon of andere grote wedstrijd? De Garmin Forerunner 235 geeft je een extra duwtje in je rug. Het horloge biedt ondersteuning bij de voorbereidingen. Zo kies je één van de bestaande Garmin trainingsplannen of upload je een zelfgemaakt trainingsplan naar je horloge. Voor nog meer motivatie kunnen je vrienden of familie je volgen op hun smartphone dankzij de LiveTrack functie. Ook geeft het horloge je na iedere training hersteladvies, waardoor je minder snel overbelast raakt of een blessure oploopt.

Voor de multi-sporter: Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735XT multi-sporter

De Garmin Forerunner 735XT is een geavanceerd sporthorloge met verschillende sportprofielen. Je krijgt tot in de puntjes inzicht in je sportstatistieken van onder andere fiets-, zwem-, of hardlooptrainingen. Naast de ingebouwde sensoren kan je ook externe sensoren aan de Forerunner 735XT koppelen. Bij gebruik van een borstband schat het horloge je VO2 max, dit is je maximale zuurstofopname en geeft dus je conditie weer. Of koppel een cadanssensor zodat je precies je trapfrequentie tijdens een rondje fietsen weet. Met behulp van deze extra gegevens weet je waar je nog aan kunt werken om nog beter te worden.

Haal écht alles uit je trainingen: Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935 outdoorsporter

De Garmin Forerunner 935 is het meest uitgebreide sporthorloge van de Forerunner serie. Multi-sporters, zoals triatleten of trailrunners en bergsporters zullen profijt hebben van de extra functies. Dankzij de barometrische hoogtemeter meet je bijvoorbeeld naast de hoogte, ook de luchtdruk en voorspelt het horloge op basis van deze gegevens of je in een bui terecht komt. Dankzij de ingebouwde navigatie raak je ook nooit meer verdwaald. Naast deze 2 extra functies, heeft het horloge vergeleken met de 725XT een langere accuduur: in plaats van 8 uur, tot wel 20 uur.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen