The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Welke Krups volautomaat is geschikt voor mijn situatie?

Met een Krups volautomaat zet je koffie van versgemalen bonen. Je kiest welke koffiespecialiteit je wilt en past de sterkte en hoeveelheid aan naar jouw smaak. Er zijn ook een aantal verschillen. Zo is de kwaliteit en het gemak voor melkspecialiteiten anders en zitten er verschillen in stevigheid. We nemen de verschillen met je door, zodat jij de geschikte machine vindt.

In het kort

Evidence EA8100 serie
Melkopschuimmethode Melkslang Handmatige stoompijp
Kwaliteit melkschuim Topklasse Basisklasse
Stevigheid Middenklasse Basisklasse
Geluidsniveau Gemiddeld Luid

Melkspecialiteiten

Evidence: goede kwaliteit melkspecialiteiten

De Evidence modellen hebben een melkslang. Hiermee schuim je met één druk op de knop melk op vanuit een los reservoir of melkpak. De kwaliteit van het schuim is bij deze modellen erg goed. Het schuim is fijn en zacht van structuur en smaak. Het duurt wel even voor het melksysteem op temperatuur is. Wanneer 'ie eenmaal op temperatuur is, zet je 2 melkspecialiteiten tegelijk. De Evidence modellen hebben veel koffierecepten, tot wel 12 soorten, en je slaat ieder gepersonaliseerde recept op.

EA8100 serie: af en toe melkspecialiteiten

De modellen uit de EA8100 serie hebben een handmatig stoompijpje. Je schuimt de melk dus zelf op. Dit kost enige oefening voordat je goed melkschuim hebt. Daarbij ben je wel even bezig met opschuimen wanneer je meerdere cappuccino's achter elkaar maakt. De EA8100 serie is geschikt als je dagelijks wil genieten van zwarte koffies en espresso’s en af en toe een cappuccino drinkt.

Stevigheid

Evidence: middenklasse stevigheid en geluid

Binnen de compacte Evidence modellen heb je verschillende bouwkwaliteiten. Met een binnenwerk van staal en een kunststof behuizing hebben ze een basisklasse bouwkwaliteit. Wil jij een stevigere volautomaat? Kijk dan naar de modellen met een rvs behuizing. Deze zijn een stuk steviger en gaan hierdoor langer mee. Het geluidsniveau van de Evidence machines is aan de hoge kant, vooral het bonen malen maakt veel lawaai.

EA8100 serie: basisklasse stevigheid en geluid

De EA8100 serie is qua stevigheid en bouwkwaliteit basisklasse. Dit komt onder andere door de kunststof behuizing en de materialen die in de machine zijn gebruikt. Qua geluid zijn deze machines luid. Niet alleen het bonen malen, maar ook het zetten van koffie maakt lawaai.

Quattro Force technologie

Alle machines van Krups maken gebruik van de Quattro Force technologie. Deze bestaat uit 4 elementen, namelijk:

  1. Hoogwaardig (rvs) metalen maalwerk, die voor de perfecte maling zorgt.

  2. Krachtig tamping systeem dat de gemalen koffie met 30 kilo aandrukt.

  3. Krachtig metalen zetsysteem, zodat het eerste kopje koffie direct de juiste temperatuur heeft.

  4. Automatische reiniging houdt de machine schoon en het onderhoud is hierdoor minimaal en eenvoudig.

Verschillende Evidence modellen

Evidence krups

Binnen de Evidence lijn zijn een aantal verschillen. Zo kies je uit een kunststof of rvs behuizing. Een rvs behuizing is steviger en gaat langer mee. Bij sommige modellen zit een rvs melkkan. Vind je dit handig, let er dan op dat die erbij zit. Verder heb je een model met bluetooth functie, zodat je de machine ook via je telefoon bedient. Dan zijn er nog modellen met een kleurendisplay en de optie om persoonlijke koffierecepten op te slaan. Handig, wanneer je de standaardinstellingen niet lekker vindt.

Conclusie

De Evidence modellen zijn compact van formaat en gemaakt van hoogwaardige materialen. Het binnenwerk bestaat uit staal wat ‘m uiterst stevig maakt. Je kiest daarnaast uit veel koffierecepten en slaat bij de meeste Evidence machines een favoriet op. De EA8100 serie is geschikt voor jou als je dagelijks wil genieten van zwarte koffies of espresso’s waarbij je eens in de zoveel tijd een melkspecialiteit zet. De bouwkwaliteit is van basisklasse en je schuimt handmatig de melk op.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen