The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Charlotte

Welke Krups volautomaat is geschikt voor jouw situatie?

Met een Krups volautomaat zet je koffie van versgemalen bonen. Je kiest welke koffiespecialiteit je wilt en past de sterkte en hoeveelheid aan naar jouw smaak. Er zijn ook een aantal verschillen. Zo is de kwaliteit en het gemak voor melkspecialiteiten anders en zitten er verschillen in stevigheid. We nemen de verschillen met je door, zodat jij de geschikte machine vindt.

Vergelijking Krups EA8110, Evidence, Intuition Preference

EA8100 serie Evidence Intuition Preference
Melkopschuimmethode Handmatige stoompijp Melkslang Melkslang
Kwaliteit melkschuim Basisklasse Topklasse Topklasse
Stevigheid Basisklasse Middenklasse Middenklasse
Geluidsniveau Luid Gemiddeld Relatief stil

Melkspecialiteiten

EA8100 serie: af en toe melkspecialiteiten

EA8100 serie: af en toe melkspecialiteiten

De modellen uit de EA8100 serie hebben een handmatige stoompijp. Je schuimt de melk dus zelf op. Dit kost enige oefening voordat je goed melkschuim hebt. Daarbij ben je wel even bezig met opschuimen wanneer je meerdere cappuccino's achter elkaar maakt. De EA8100 serie is geschikt als je dagelijks wil genieten van zwarte koffies en espresso’s en af en toe een cappuccino drinkt.

Evidence: goede kwaliteit melkspecialiteiten

Evidence: goede kwaliteit melkspecialiteiten

De Evidence modellen hebben een melkslang. Hiermee schuim je met één druk op de knop melk op vanuit een los reservoir of melkpak. De kwaliteit van het schuim is bij deze modellen erg goed. Het schuim is fijn en zacht van structuur en smaak. Het duurt wel even voor het melksysteem op temperatuur is. Wanneer 'ie eenmaal op temperatuur is, zet je 2 melkspecialiteiten tegelijk. De Evidence modellen hebben veel koffierecepten, tot wel 12 soorten, en je slaat ieder gepersonaliseerd recept op.

Intuition Preference: vaak melkspecialiteiten

Intuition Preference: vaak melkspecialiteiten

De Intuition Preference zet koffiespecialiteiten met een melkslang. Net als de Evidence schuim je met één druk op de knop melk op vanuit een los reservoir of melkpak. Je schuimt 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd op, zodat er 2 cappuccino’s tegelijkertijd voor je klaarstaan. De keuze is reuze. Zo zijn er tot 15 vooringestelde koffierecepten op het display. Je past de hoeveelheid melk zelf aan en slaat deze op onder een van de gebruikersprofielen.

Stevigheid

EA8100 serie: basisklasse stevigheid en geluid

EA8100 serie: basisklasse stevigheid en geluid

De EA8100 serie is qua stevigheid en bouwkwaliteit basisklasse. Dit komt onder andere door de kunststof behuizing en de materialen die in de machine zijn gebruikt. Qua geluid zijn deze machines luid. Niet alleen het bonen malen, maar ook het zetten van koffie maakt lawaai.

Evidence: middenklasse stevigheid en geluid

Evidence: middenklasse stevigheid en geluid

Binnen de compacte Evidence modellen heb je verschillende bouwkwaliteiten. Met een binnenwerk van staal en een kunststof behuizing hebben ze een basisklasse bouwkwaliteit. Wil jij een stevigere volautomaat? Kijk dan naar de modellen met een rvs behuizing. Deze zijn een stuk steviger en gaan hierdoor langer mee. Het geluidsniveau van de Evidence machines is aan de hoge kant, vooral het bonen malen maakt veel lawaai.

Intuition Preference: middenklasse stevigheid en geluid

Intuition Preference: middenklasse stevigheid en geluid

De Intuition Preference modellen hebben een middenklasse stevigheid. Zo is het materiaal van de behuizing van kunststof. Het geluidsniveau is voor deze volautomaten relatief laag.

Quattro Force technologie

Quattro Force technologie

Alle machines van Krups beschikken over de Quattro Force technologie. Deze bestaat uit 4 onderdelen, namelijk:

  1. Een hoogwaardig (rvs) metalen maalwerk, die voor de juiste maling zorgt.
  2. En krachtig tamping systeem dat de gemalen koffie met 30 kilo aandrukt.
  3. En krachtig metalen zetsysteem, zodat het eerste kopje koffie direct de juiste temperatuur heeft.
  4. De automatische reiniging houdt de machine schoon. Het onderhoud is hierdoor minimaal en eenvoudig.

Verschillende Evidence modellen

Evidence krups

Binnen de Evidence lijn zijn een aantal verschillen. Zo kies je uit een kunststof of rvs behuizing. Een rvs behuizing is steviger en gaat langer mee. Bij sommige modellen zit een rvs melkkan. Vind je dit handig, let er dan op dat die erbij zit. Verder heb je een model met bluetooth functie, zodat je de machine ook via je telefoon bedient. Dan zijn er nog modellen met een kleurendisplay en de optie om persoonlijke koffierecepten op te slaan. Handig, wanneer je de standaardinstellingen niet lekker vindt.

Conclusie

De EA8100 serie is geschikt voor jou als je dagelijks wil genieten van zwarte koffies of espresso’s en soms een melkspecialiteit zet. De bouwkwaliteit is van basisklasse en je schuimt handmatig de melk op. De Evidence modellen zijn compact van formaat en gemaakt van hoogwaardige materialen. Het metalen binnenwerk maakt hem stevig. Je kiest daarnaast uit veel koffierecepten en slaat bij de meeste Evidence machines een favoriet op. Wil jij liever een koffiemachine die wat minder geluid maakt? Kies dan voor de Intuition Preferences. Deze lijkt veel op de Evidence, maar is net iets stiller.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.791 beoordelingen