The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Wat is het verschil tussen microSDHC- en microSDXC-kaarten?

De wereld van de microSD kaarten is voor velen een ingewikkelde. Om wat orde in de chaos te scheppen, heb ik in dit artikel de subtypes voor je vergeleken. Zo kom je erachter wat nou het verschil is tussen een microSDHC en een microSDXC kaart.

In het kort

microSDHC microSDXC
Opslag Tot 32 GB 64 GB en meer
Apparaten Bijv. telefoon, tablet, action camera, 360 camera, drone Bijv. telefoon, tablet, action camera, 360 camera, drone
Film* tot Full HD 4K en meer
Foto* JPEG JPEG en RAW

* Let op

Welke kaart je precies nodig hebt voor je opnamen is voornamelijk afhankelijk van de lees- en schrijfsnelheid van de geheugenkaart. Opslaggrootte is dus niet altijd een goede leidraad. Kijk op je apparaat om te bepalen welke kaart je moet aanschaffen.

MicroSDHC kaarten

MicroSDHC kaarten

Op een microSDHC (microSD High Capacity) geheugenkaart is ruimte tot 32 GB. Meestal heb je de keuze uit een kaart met 16 of 32 GB. Deze geheugenkaartjes worden het meeste gezien in smartphones en tablets. Maar ze werken ook met action camera's, drones en 360 graden camera's. Het is afhankelijk van de schrijf- en leessnelheid van de kaart wat je ermee opneemt. Maar meestal gaat het bijvoorbeeld om video's van HD kwaliteit.

MicroSDXC kaarten

MicroSDXC kaarten

Dit type microSD kaart heeft de grootste opslagruimte van de 3 micro geheugenkaarten. Met een microSDXC (microSD eXtended Capacity) kaart neem je vaak tot 128 GB aan opnamen op. Er bestaan ook kaarten van dit type met een capaciteit van 400 GB. Je vindt een microSDXC kaart meestal in telefoons, tablets, action camera's, 360 graden camera's en drones. Wat je ermee opneemt is afhankelijk van de snelheid van de kaart. Deze geheugenkaart is erg geschikt voor het opslaan van 4K opnamen© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen