The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Welke cappuccino machine past bij jou?

Met een cappuccino machine zet je met één druk op de knop cappuccino's met verse melk. We maken onderscheid tussen 2 soorten cappuccino apparaten; een volautomaat en een Nespresso machine met een melksysteem. We benoemen de verschillen en overeenkomsten tussen de opties, zodat jij bepaalt welke machine het beste bij jou past.

Wat zijn de overeenkomsten?

Welke cappuccino machine past bij jou?

Met iedere cappuccino machine zet je heel gemakkelijk melkspecialiteiten met verse melk. Hiervoor vul je het apparaat met melk, steek je een melkslang in een pak met melk of zet je een kannetje met melk onder het apparaat. De machines doen verder al het werk voor je. Het enige wat jij doet, is op de knop voor cappuccino drukken.

Wat is het verschil in cappuccino zetten?

Volautomaat: koffiebonen en verse melk

Voor het zetten van een cappuccino gebruik je koffiebonen en verse melk. Bij volautomaten met een melkreservoir vul je het reservoir met melk. Heb je een model met een melkslang? Dat steek je de slang in een pak met melk. Vervolgens druk je op de knop voor cappuccino. De ingebouwde bonenmaler maalt precies genoeg bonen en de koffiemachine schuimt de juiste hoeveelheid melk op. Na een paar minuten is jouw kopje gevuld en geniet je lekker van jouw cappuccino.

Nespresso: koffiecups en verse melk

Hier gebruik je koffiecups en verse melk voor het zetten van een cappuccino. De koffiecup bevat versgemalen bonen en is luchtdicht afgesloten om de versheid te garanderen. Je doet een cupje in het apparaat, vult het reservoir met melk of zet een kannetje met melk onder het apparaat. Dat laatste geldt voor de modellen met automatische stoompijp. Hierna druk je op de knop voor cappuccino. Bij de machines met stoompijp moet je alleen de melk nog even in je kopje schenken.

Wat is het verschil in melkschuim en instellingen?

Volautomaat: hoeveelheid en sterkte instelbaar

Bij een volautomaat zijn er een aantal manieren om de smaak van een kop koffie aan te passen naar wens. Het is mogelijk om de maalgraad van de bonen fijner of grover te zetten. Zo maak je de smaak van espresso meer of minder intens. Daarnaast is het mogelijk om de hoeveelheid melk en de koffiesterkte per kopje aan te passen. Vaak pas je ook de temperatuur van de koffie aan. Het melkschuim is niet heel stevig en daarom niet vergelijkbaar met een cappuccino van een koffietentje.

Nespresso: minder instelmogelijkheden

Een Nespresso apparaat biedt in vergelijking met een volautomaat minder opties om de smaak van jouw cappuccino aan te passen. De koffiesterkte en hoeveelheid melk is alleen bij de Creatista modellen met automatische stoompijp instelbaar. Bij deze modellen pas je ook de temperatuur van het melkschuim aan per zetbeurt. De Creatista machines beschikken over een hoogwaardige stoompijp met een stevige melkschuimlaag als resultaat. Bij de modellen met melkreservoir is het melkschuim vergelijkbaar met dat van een volautomaat..

Wat is het verschil in onderhoud?

Volautomaat: onderhoud kost veel werk

Bij het onderhoud van een volautomaat komt het een en ander kijken. Dagelijks reinig je het melksysteem en de koffiedikbak. Het melkreservoir bestaat uit een aantal onderdelen die je allemaal schoon moet maken. Wekelijks reinig je de zetgroep en elke 3 maanden voer je een ontkalkingsbeurt uit.

Nespresso: onderhoud kost weinig werk

Aan het onderhoud van een Nespresso machine heb je weinig werk. Het melkreservoir spoel je door met de clean functie. De automatische stoompijp spoel je door met water en neem je af met een doek. Je ontkalkt een Nespresso apparaat één keer per half jaar.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen