The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Verschillende soorten gehoorbescherming

Bij Coolblue verkopen we niet alleen oordopjes die je voorzien van geluid, maar ook juist beschérmen tegen geluid. Denk aan oordopjes die gehoorbeschadiging voorkomen tijdens een festival of concert, voor in de bouw en oordopjes voor tijdens het motorrijden. Daarnaast beschikken we over een assortiment oordopjes voor tijdens het slapen, vliegen en zwemmen. Er zijn varianten voor volwassenen en kinderen.

Gehoorbescherming voor festivals en concerten

Gehoorbescherming voor festivals en concerten

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming voor muziek. Sommige oordopjes hebben alleen een universele pasvorm, terwijl andere dopjes worden geleverd met extra maten sleeves voor een persoonlijke pasvorm. De meest simpele oordopjes hebben 1 filter. De wat duurdere varianten worden vaak geleverd met meerdere filters waarmee je zelf de hoeveelheid demping bepaalt.

Persoonlijke noot

Concert

Gezellig met je vrienden naar een festival, tot in de vroege uurtjes dansen in een club of samen met je lief naar een concert: we houden ervan. Je oren alleen niet. Als je gehoor te lang wordt blootgesteld aan een geluidsniveau van 80 decibel of meer, dan breken de trilhaartjes in het slakkenhuis van je oor af. Hierdoor ontstaat permanente gehoorschade. Tijdens festivals, concerten en feesten in clubs tikt het volume soms urenlang 100 decibel aan. Om beschadiging te voorkomen doe je er slim aan om gehoorbescherming oordopjes aan te schaffen. Zo hoef je geen feestje te missen en heb je geen piep meer in je oren. De muziek staat nog steeds hard. Je kan prima met je vrienden praten en na een paar minuten dragen, vergeet je dat je oordopjes in hebt.

Gehoorbescherming voor muzikanten

Muzikant

Als muzikant moet je zuinig zijn op je oren. Met speciale gehoorbescherming voorkom je gehoorschade, terwijl de kwaliteit en beleving van de muziek onveranderd blijven. Anders dan bij oordoppen voor feestgangers, hebben oordoppen en koptelefoons voor muzikanten een meer vlakke frequentierespons. Hierdoor is de demping van de muziek gelijkmatiger verdeeld. Ze zijn geschikt voor onder andere DJ's, drummers, violisten, koperblazers, gitaristen en zangers.

Gehoorbescherming voor kinderen

Gehoorbescherming kinderen

Zelf wil je al geen gehoorbeschadiging oplopen, laat staan dat je kind hiermee te maken krijgt. Daarom zijn er speciaal voor kinderen gehoorbescherming oordopjes en koptelefoons. Zo kan je je kind met een gerust hart meenemen naar bruiloften, sportwedstrijden, vuurwerkshows en andere luidruchtige evenementen. De gehoorbescherming koptelefoons en oordopjes worden ook steeds vaker gebruikt voor kinderen die snel zijn afgeleid. Kinderen met ADHD of autisme dragen de koptelefoons bijvoorbeeld op school. De koptelefoons hebben een verstelbare hoofdband, zodat ze meerdere jaren mee kunnen.

Gehoorbescherming voor klussen en in de bouw

Gehoorbescherming bouw

Het is algemeen bekend dat je gehoorschade kunt oplopen van harde muziek, maar geluiden in de bouw kunnen nog vele malen harder zijn. Om je een idee te geven: een wasmachine produceert ongeveer 60 decibel, in een club is het geluidsniveau vaak 100 decibel en een pneumatische boor kan gemakkelijk 120 decibel aantikken. Om je tijdens het klussen te beschermen tegen extreem harde geluiden, kun je oordopjes en oorkappen specifiek voor de bouw gebruiken.

Gehoorbescherming voor motorrijden

Gehoorbescherming motorrijden

Motorrijders hebben vaak last van windlawaai. Wanneer je 100 kilometer per uur rijdt, is de windruis onder je helm al harder dan 90 decibel. Dit is niet alleen vermoeiend en irritant, maar je kunt er ook blijvende gehoorschade door oplopen. Met speciale motoroordopjes voorkom je dit. Het verkeer blijft hoorbaar voor de veiligheid en dankzij het filtersysteem is er voldoende ventilatie van de gehoorgang. Het zachte materiaal zorgt ervoor dat ze prettig onder je helm zitten.

Gehoorbescherming voor slapen

Gehoorbescherming slapen

Een snurkende partner, huisfeestje bij de buren of verkeerslawaai van buiten: slaapoordopjes blokkeren dit soort storende geluiden zodat jij een goede nachtrust hebt. Door het speciale filter blijven geluiden van je wekker, stemmen, de deurbel en het brandalarm nog wel hoorbaar. Slaapoordopjes zijn zacht en blijven goed in je oren zitten, ook als je op je zij slaapt.

Gehoorbescherming voor vliegen

Gehoorbescherming vliegen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: oorpijn tijdens het stijgen of dalen in een vliegtuig. Dat vervelende gevoel is voorbij met vliegtuig oordopjes. Ze voorkomen namelijk het drukverschil dat de pijn veroorzaakt. Ook cabinelawaai en het geluid van de vliegtuigmotor worden gedempt. De stewardessen, je reispartner(s) en meldingen blijven goed hoorbaar. Dankzij de zachte filters zitten de oordoppen comfortabel en leg je je hoofd tegen een nekkussen zonder pijn te krijgen. Ze zijn er zowel voor kinderen als volwassenen.

Gehoorbescherming voor zwemmen

Gehoorbescherming zwemmen

Met zwemoordopjes voorkom je dat er water in je oren komt tijdens het zwemmen, surfen, zeilen of het beoefenen van een andere watersport. Je beschermt jezelf er ook mee tegen een oorontsteking of een surfersoor. Het materiaal past zich aan naar de vorm van je oor, zodat ze onder alle omstandigheden stevig blijven zitten.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.107 beoordelingen