The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

5 redenen waarom jij een luchtbevochtiger nodig hebt

Je vraagt je af: waarmee helpt een luchtbevochtiger eigenlijk? Nou, als mens besta je voor ongeveer 60% uit water. Bedenk eens wat er met je lichaam gebeurt als het huis waar je in woont je letterlijk uitdroogt? Juist, kwaaltjes en andere ongemakken. Met een luchtbevochtiger houd je de luchtvochtigheid in huis op een gezond niveau zodat deze ongemakken niet meer voorkomen. We geven je 5 redenen waarom je een luchtbevochtiger nodig hebt in huis.

1. Droge huid, ogen en lippen

Droge huid, ogen en lippen

Je blijft je lippen smeren, je ogen druppelen en de flessen bodylotion zijn niet aan te slepen, maar niets helpt voor langere tijd. Geen crème of oogdruppel kan op tegen een gezonde luchtvochtigheid in huis. Een luchtbevochtiger houdt de luchtvochtigheid in huis op peil waardoor je minder snel of helemaal geen last krijgt van een droge huid of prikkende ogen.

2. Hoesten en proesten

Hoesten en proesten

Een te droge leefomgeving is ook vaak de oorzaak van langdurige kriebelhoest of geïrriteerde luchtwegen. Droge lucht heeft namelijk een negatief effect op slijmvliezen waardoor je neus, keel en luchtwegen geïrriteerd aanvoelen. Een luchtbevochtiger kan die kriebelhoest als gevolg van droge lucht verhelpen.

3. Concentratieproblemen

Concentratieproblemen

Een te lage luchtvochtigheid kan zelfs concentratieproblemen veroorzaken. Dat is vervelend wanneer je bijvoorbeeld thuis werkt. Ook voor kinderen die hun huiswerk moeten maken is het van belang dat zij zich goed kunnen concentreren. Nog een reden dus om een luchtbevochtiger in huis te plaatsen.

4. Meubels & muziekinstrumenten

Meubels & muziekinstrumenten

Houten meubels en vooral muziekinstrumenten zijn kostbare bezittingen. Die wil je zo lang mogelijk mooi houden. Wat een lage luchtvochtigheid met jouw huid doet, doet het ook met houten meubels en muziekinstrumenten. Het hout in meubels krimpt, vervormt en zal op den duur gaan scheuren. Piano's en strijkinstrumenten raken zelfs ontstemd. Zorg dus goed voor je meubels en muziekinstrumenten door de luchtvochtigheid in huis op peil te houden.

5. Vergeet je huisdieren niet

Huisdieren

Niet alleen jij, maar ook jouw huisdier is gebaat bij een gezonde luchtvochtigheid. Het houdt de vacht van je kat, hond of konijn mooi glanzend. Let er op dat je geen stoombevochtiger aanschaft als je huisdieren hebt die los door je huis lopen. Die blaast hete stoom uit en hier kan jouw huisdier zich aan verbranden. Een luchtwasser is zeer geschikt voor een huishouden met dieren. Deze reinigt én bevochtigt de lucht.

Conclusie

Herken jij de bovengenoemde ongemakken? Dan is de luchtvochtigheid bij jou thuis waarschijnlijk te laag. Let er bij het kiezen van een luchtbevochtiger op dat hij geschikt is voor het aantal vierkante meters. Wil je meer advies over luchtbevochtigers? Bekijk dan onze adviespagina. Ben je er al uit wat voor type luchtbevochtiger er bij jou past? Bekijk dan ons assortiment luchtbevochtigers.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.739 beoordelingen