The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Haal alles uit jouw Apple TV

Jouw nieuwe Apple TV is binnen. Installeren is je al gelukt, nu wil je aan de slag met Apple TV. Maar er zitten zoveel opties op, waar moet je beginnen? Om jouw Apple TV startklaar te maken, hebben we 5 handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo pas jij jouw Apple TV snel en gemakkelijk aan jouw wensen aan.

Aan de slag met Apple TV

Aan de slag met Apple TV

Met deze 5 tips verbeter je jouw kijkervaring met Apple TV.

 • Tip 1: beeldinstellingen aanpassen
 • Tip 2: AirPods of speakers koppelen
 • Tip 3: apps downloaden
 • Tip 4: beginscherm aanpassen
 • Tip 5: Apple TV delen met anderen

Tip 1: pas de beeldinstellingen aan

Apple TV kiest automatisch de beste beeldinstellingen die beschikbaar zijn voor de films en series die je kijkt. Wil je een oude film kijken en geniet je juist van het korrelige beeld en kleine beeldformaat? Stel Apple TV dan zo in dat het beeld automatisch aanpast aan de beeldkwaliteit van de film of serie die je kijkt.

 1. Open de Instellingen app en navigeer naar Video en audio.
 2. Kies hier voor Maak materiaal passend. Je hebt nu keuze uit 2 opties: Maak dynamisch bereik passend en Maak beeldsnelheid passend. Zet de opties uit om films en series in hun originele kwaliteit te bekijken. Zet ze aan om het beeld voor alle films te optimaliseren.

Tip 2: koppel je AirPods of speakers aan Apple TV

Als jij speakers hebt die AirPlay 2 ondersteunen, sluit jij je speakers gemakkelijk aan op jouw Apple TV. Ook je AirPods of draadloze koptelefoon sluit je aan op Apple TV. Zo kijk jij je favoriete serie zonder onderbroken te worden door omgevingsgeluid.

 1. Open de Instellingen app op Apple TV en ga naar Afstandsbedieningen en apparaten.
 2. Scroll naar Bluetooth en klik erop.
 3. Houd de knop achterop jouw AirPods case ingedrukt. Jouw AirPods verschijnen nu op je Apple TV scherm bij Andere apparaten. Selecteer je AirPods.
 4. Ga terug in de Instellingen app naar het eerste scherm en selecteer Video en audio.
 5. Selecteer Audio-uitvoer. Hier kies je jouw AirPods of de speaker waarop je het geluid van Apple TV wilt afspelen.

Tip 3: download apps en games

Download apps en games

Via de App Store op Apple TV download jij jouw favoriete apps. Zo kijk jij films via Netflix, check jij je Twitterberichten en laat je eten thuisbezorgen via de Thuisbezorgd app. Zin om te shoppen? In de app store vind jij ook diverse apps van kledingmerken. Games download je ook gemakkelijk vanuit de App Store. Of neem eens een kijkje in de Apple Arcade app. Daar vind je de nieuwste games voor op Apple TV.

Tip 4: pas het beginscherm van Apple TV aan

Pas het beginscherm van Apple TV aan

Het beginscherm pas je gemakkelijk helemaal naar jouw stijl aan. Gebruik je de Foto app van Apple zelden op Apple TV, maar de Netflix app wel vaak? Dan sleep je die app gemakkelijk omhoog, zodat je 'm snel kunt vinden.

 1. Ga op de app staan die je bovenaan wil hebben in het Apple TV menu. Druk met het touchpad van de Siri Remote op de app en houd hem even ingedrukt. De app begint nu te bewegen.
 2. Sleep de app naar boven door omhoog te vegen op het touchpad van de Siri Remote.
 3. Klik nogmaals op het touchpad om de positie van de app te bevestigen.

Tip 5: deel Apple TV met je gezin

deel Apple TV met je gezin

Je maakt gemakkelijk meerdere gebruikers aan op Apple TV. Zo verzamel jij jouw favoriete films, series en apps op 1 plek zonder daar de games van je partner tussen te zien. Wisselen tussen gebruikers doe je gemakkelijk via het bedieningspaneel op Apple TV.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.706 beoordelingen