The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jorn

Welke kabels sluit je aan op je Apple TV?

Wanneer je je Apple TV gaat gebruiken, heb je verschillende kabels nodig. Apple TV wordt geleverd met een stroomkabel en een Lightning naar usb kabel waarmee je de Siri Remote oplaadt. De overige kabels worden niet meegeleverd. In dit artikel lichten wij uit welke kabels je nodig hebt voor de verschillende poorten van Apple TV.

Welke kabels sluit je aan op Apple TV?

Welke kabels sluit je aan op Apple TV

Je sluit een stroomkabel aan om Apple TV van netstroom te voorzien. Hieronder lichten wij de andere kabels uit die je mogelijk gebruikt voor Apple TV.

  • Hdmi kabel
  • Ethernetkabel
  • Usb C kabel

Hdmi kabel

Hdmi kabel voor je Apple TV

Op de hdmi ingang sluit je een hdmi kabel aan om Apple TV met je televisie te verbinden. Deze kabel stuurt beeld en geluid van je Apple TV naar je televisie. Apple TV ondersteunt resoluties tot 4K en biedt ook HDR ondersteuning. Wanneer je televisie dit ook ondersteunt en je films en series in 4K resolutie met HDR kleurbereik wilt kijken, is het slim om voor een hdmi kabel van versie 2.0 of hoger te kiezen. Zo weet je zeker dat je naar de best mogelijke beeldkwaliteit kijkt. Er wordt geen hdmi kabel meegeleverd met Apple TV.

Ethernetkabel

Ethernet of UTP kabel voor bij je Apple TV

De ingang aan de rechterkant van Apple TV is bedoeld voor een netwerkkabel, ook wel UTP kabel genoemd. Deze sluit je aan om de Apple TV met internet te verbinden. Dit is handig als je geen draadloos netwerk kan of wil gebruiken. Soms is een ethernet verbinding sneller dan een wifi verbinding. Op die manier heb je bijvoorbeeld geen last van vertraging als je games in Apple Arcade speelt.

Usb C kabel

Usb c kabel voor bij je Apple TV

Terwijl Apple TV 4K slechts 3 poorten heeft, zie je er op Apple TV HD 4. Deze vierde ingang vind je in het midden boven de hdmi poort en is bedoeld voor een usb C kabel. Deze gebruik je als je bijvoorbeeld je MacBook aan Apple TV wilt koppelen om screenshots te maken of Apple TV te resetten. Omdat je deze dingen met Apple TV 4K draadloos doet, heeft deze nieuwere versie geen usb C poort.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.102 beoordelingen