The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Wat heb je nodig voor zakelijk internet?

Een goed zakelijk netwerk zorgt ervoor dat al je collega's constant online zijn. Het is daarom belangrijk dat je de juiste producten koopt. Toch kan een keuze maken soms moeilijk zijn, want wat heb je allemaal nodig? In dit artikel vertellen we je wat jij koopt voor een zakelijke netwerkoplossing.

Router

Zakelijke router

De router is het het hart van je netwerk. Dit onderdeel van je bedrijfsnetwerk verdeelt de internetpakketten naar de verschillende apparaten in je bedrijf. Een zakelijke router heeft geen ingebouwde wifi. Het internet loopt via netwerkkabels naar de andere onderdelen van je netwerk. Wel zorgt een zakelijke router voor extra beveiliging en prestaties. Je zorgt bijvoorbeeld voor voorrang voor bepaalde diensten, zoals video meetings. Je collega's werken veilig vanuit huis dankzij een ingebouwde VPN server.

Access point

Access point zakelijk

Met een access point zorg je voor draadloos internet op je werk. Een zakelijk access point bevestig je aan de muur of het plafond. Zo staan deze niet in de weg. Je koppelt meerdere access points aan elkaar voor dekking in je hele bedrijf. Hierdoor gaat je personeel overal probleemloos online. De nieuwste access points hebben wifi 6. Deze versie van wifi zorgt voor meer stabiliteit bij grote drukte. Zijn meerdere collega's aan het videobellen? Dan vertraagt het netwerk met wifi 6 niet.

Switch

Netwerk switch

Een switch verdeelt het bedrade netwerk binnen je bedrijf. Je steekt de netwerkkabel die van je router komt in de switch en verdeelt het netwerksignaal zo over het hele kantoor. Je sluit hier computers op aan, maar ook access points of netwerktelefoons. Een PoE switch is de beste keuze voor een bedrijf. Hiermee zorg je voor elektriciteit via de netwerkkabel. Geschikte access points of telefoons hebben zo geen losse stroomadapter nodig. De stroom komt via de netwerkkabel. Met geavanceerde switches deel je het netwerk op in verschillende delen. Zo krijgen gasten geen toegang tot netwerkschijven.

Access point controller

Access point controller

Met een access point controller beheer je jouw access points via de cloud. Zo koppel je access points aan elkaar en voer je nieuwe instellingen in één keer door. Is er een storing terwijl de beheerder niet op de zaak is? Dan lost hij of zij deze ook vanuit huis op dankzij deze controller. Je maakt bovendien een backup van de instellingen. Zo kan er niets misgaan. Zakelijke access points van Netgear werken zonder deze controller.

Alles-in-éénoplossing

Bekijk alle netwerkoplossingen voor bedrijven

Wil je een zakelijke netwerkoplossing waarvan je zeker bent dat deze werkt? Kies dan voor een door Coolblue samengestelde alles-in-éénoplossing voor bedrijfsnetwerken. Deze sets bestaan uit een switch, access points, access point controller en een router. Alle onderdelen werken goed samen. Je beheert ze via dezelfde interface voor extra gemak. Zo ben je in één keer klaar met een netwerkoplossing voor bedrijven tot 30 medewerkers.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.115 beoordelingen