The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Wat is de Ambient Mode?

Je vindt de Ambient Mode terug op Samsung QLED televisies vanaf 2018. Hiermee toon je kleuren of afbeeldingen op het scherm, zodat er geen zwart vlak in de kamer staat. In dit artikel vertel ik welke mogelijkheden de Ambient Mode heeft en wat het verschil is met de Art Mode.

Kies uit kleuren, foto's of kunst

De Ambient Mode geeft je de keuze uit diverse kleuren of kunstwerken. Zodra je de achtergrond kiest die bij je woonkamer past, gaat de tv naadloos op in je interieur. Over deze achtergrond laat de televisie een extra laag met informatie zien. Denk aan de tijd of het nieuws. Kijk je liever naar foto's, stel dan een persoonlijke galerij samen. Naast beelden geeft de tv in de Ambient Mode muziek weer. Op deze manier luister je gemakkelijk naar een afspeellijst.

Het patroon van je muur op het scherm

Misschien heeft je behang een patroon met bijvoorbeeld bloemen. In dit geval biedt de Ambient Mode een handige oplossing. Download de SmartThings app op je smartphone en maak een foto van de televisie en muur. Vervolgens vult de app het scherm automatisch met het gefotografeerde patroon. Voor een realistisch effect zorgt de app ervoor dat de patronen van het scherm en de muur in elkaar overlopen.

Minder energiezuinig dan de Art Mode

Deze functie is vergelijkbaar met de Art Mode van de Samsung The Frame. Een belangrijk verschil is dat de Ambient Mode minder energiezuinig is. Deze functie kost 40 tot 50 procent van het normale energieverbruik. Voor de Art Mode is dit ongeveer 30 procent. Ik raad dus niet aan dat je de functie de hele dag aan laat staan. De Ambient Mode is vooral een handige oplossing wanneer je tijdens bezoek of een feestje meer sfeer wilt creëren.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.275 beoordelingen