The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Wat is de bouwkwaliteit van een schoudertas?

Hoelang gaat een schoudertas mee? Dat is de vraag die we beantwoorden met de bouwkwaliteit. Hoe hoger de klasse, hoe langer de schoudertas meegaat. Wil jij een kwalitatief goede schoudertas? Dan zoek je een topklasse schoudertas. Een schoudertas met een topklasse bouwkwaliteit beschikt over 70% of meer van de belangrijke specificaties voor bouwkwaliteit. De overige klassen zijn midden- en basisklasse.

Zo bepalen wij de bouwkwaliteit van een schoudertas

Hier vind je een overzicht van de specificaties die bijdragen aan de bouwkwaliteit van een schoudertas:

Materiaal: Het materiaal is de belangrijkste specificatie voor het bepalen van het kwaliteitsniveau. Het materiaal speelt namelijk de grootste rol bij de levensduur van de tas. Kwalitatief hoog leer zoals volnerfleer en sterk nylon scoren het hoogst. Dun textiel scoort het laagst.

Bescherming laptop: Hiermee meten we of de tas je laptop beschermt tegen lichte of zwaardere stoten. In sommige schoudertassen is het laptopvak even dik als een laptop sleeve. Die scoort het hoogt.

Sluiting hoofdvak: Een dubbele ritssluiting gaat het langste mee en zorgt voor extra veiligheid. Bij bijvoorbeeld een kliksluiting komt er sneller viezigheid en water de tas binnen.

Waterdichtheid: Dit is de mate waarin het materiaal water tegenhoudt, zodat je spullen droog blijven.

Topklasse schoudertassen

Topklasse schoudertassen

Als je het beste van het beste wil, kies je voor een topklasse schoudertas. In deze klasse beschikt een schoudertas over minimaal 70% van de bovengenoemde specificaties. Door het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen heb jij jarenlang plezier van je aankoop. Schoudertassen in deze categorie zijn gemaakt van sterk materiaal dat je laptop beschermt tegen stoten. Ook zorgt de dubbele ritssluiting voor extra veiligheid. Een topklasse schoudertas is een goede keuze wanneer je je tas dagelijks gebruikt.

Middenklasse schoudertassen

Middenklasse schoudertassen

Een schoudertas met een middenklasse bouwkwaliteit beschikt over minimaal 50% van de genoemde specificaties. Hij gaat minder lang mee dan een topklasse, maar langer dan een basisklasse schoudertas. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld niet over een dubbele rissluiting beschikken. Of net andersom en beschermt de tas je laptop wel tegen krassen, maar niet tegen stoten. Het materiaal is redelijk, waardoor de levensduur van deze tassen gemiddeld is.

Basisklasse schoudertassen

Basisklasse schoudertassen

De goedkoopste schoudertassen vind je in de basisklasse. Deze zijn niet per sé slecht, maar ze beschikken over minder dan de helft van de bovengenoemde specificaties. Verwacht je niet veel van de kwaliteit? Dan is een basisklasse schoudertas geschikt. De gebruikte materialen zijn van minder hoogwaardige kwaliteit, waardoor de schoudertas minder lang meegaat dan een midden- of topklasse model. Toch zijn schoudertassen met deze bouwkwaliteit een prima keuze wanneer je vaak van tas wisselt of hem niet dagelijks gebruikt.

Conclusie

Ben je op zoek naar een duurzame schoudertas die je spullen gegarandeerd beschermt? Kies dan een schoudertas met minimaal bouwkwaliteit middenklasse. Deze schoudertassen zijn gemaakt van sterke materialen en voldoen aan de belangrijkste specificaties die bijdragen aan de bouwkwaliteit. Ga je voor bouwkwaliteit topklasse, dan gaat je schoudertas gemiddeld nog langer mee en bied je goede bescherming aan je waardevolle spullen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen