The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Wat is een controller voor de pc?

Gamen op een desktop of laptop doe je niet alleen met muis en toetsenbord. Een controller voor de pc is ook handig om je favoriete games mee te spelen. Soms is een controller zelfs meer geschikt dan een toetsenbord en muis. Wij vertellen je wat een controller voor de pc is en wat je eraan hebt.

Pc controllers voor meerdere platforms

Man speelt met controller.

De grootste toegevoegde waarde van een controller voor je pc is dat sommige soorten games fijner speelbaar zijn met een controller. Denk aan games als FIFA, of bijvoorbeeld een vechtspel als Tekken. Veel controllers voor je console zijn ook geschikt voor de pc. Met name Xbox controllers werken gemakkelijk op een computer. Ben je gewend aan PlayStation controllers, dan bieden de controllers van Nacon uitkomst. Deze controllers zijn zowel voor je PlayStation als je computer geschikt.

Pc only controllers

Pc only controllers.

Wil je liever een controller die enkel bedoeld is voor de pc? Dan is de Logitech F710 of Logitech F310 de beste keuze. Als je bedrade controllers niet erg vindt en je niet per se een trilfunctie hoeft, dan is de F310 de controller voor jou. Wil je liever wel draadloos de controller gebruiken voor je computer en vind je een trilfunctie een leuke eigenschap? Dan is de F710 meer geschikt voor jou.

Pro controllers

Pro controllers.

Er zijn ook de zogenaamde pro controllers voor je pc. Deze controllers verschillen van de reguliere controllers wat betreft aanpasmogelijkheden en extra knoppen. Zo hebben veel pro controllers extra knoppen voor sneltoetsen en pas je de functies per knop aan. Soms zijn zelfs de toetsen van de controllers zelf verwisselbaar, zoals bij de Thrustmaster eSwap controller. De Pro controllers zijn ook geschikt voor andere consoles, zodat je ook op die apparaten plezier hebt van je pro controller.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.447 beoordelingen