The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

De beste allround pc gaming setup

Een allround pc gaming setup is geschikt voor gamers die minder waarde hechten aan de beste graphics. Je speelt alle games op medium settings en in full hd. Daarnaast gebruik je een allround pc gaming setup ook om films te kijken of thuis te studeren of werken. Wat je allemaal nodig hebt voor zo’n setup, vertellen wij je op deze pagina.

Gaming desktop: minimaal een GTX 1660 Ti

HP Omen desktop.

Met een game pc op je bureau voeg jij je bij de gaming elite. Krachtigere hardware dan in een gaming pc vind je niet in een laptop of console. Juist daarom wil je zo'n ronkende, toffe gaming desktop op of onder je bureau hebben staan. Want games die er zo goed mogelijk uitzien, dat wil elke gamer. Een allround game pc heeft een van de volgende videokaarten:

 • GTX 1660 Ti
 • GTX 1070
 • RTX 2060

Gaming monitor: 144Hz

Jongen speelt op een HP Omen gaming setup.

Met een gaming monitor profiteer je van een hoge verversingssnelheid, een snelle responstijd en weinig input lag. Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het scherm je game weergeeft. Ook zijn er gaming monitoren met RGB-verlichting, waarmee je je battlestation een toepasselijk uiterlijk geeft. Gaming monitoren zijn speciaal ontwikkeld om je de beste game ervaring te bieden, dus neem je je hobby een beetje serieus, dan wil je zo’n scherm. Een gaming monitor gebruik je ook met je console zoals de PlayStation 5 of Xbox Series X. Omdat de PS5 en Xbox ook frame rates halen van 120 fps, die hoger zijn dan de meeste tv's aankunnen.

 • 24 of 27 inch schermdiagonaal
 • 144 hertz verversingssnelheid
 • G-Sync of FreeSync
 • Maximaal 1ms reactietijd

Gaming muis: minimaal 6 knoppen

HP Omen gaming muis.

Hoe meer knoppen hoe beter. Als je online gamet, weet je dat dit klopt. Kortom, een huis-tuin-en-keuken muis volstaat niet. Daarom wil je een gaming muis. Die heeft extra knoppen, RGB verlichting en dan hebben we het nog niet eens gehad over eventuele gewichtjes voor in de muis. Een allround gaming muis heeft tenminste de volgende specificaties:

 • Minimaal 6 knoppen
 • Prijs tussen 51 en 80 euro

Gaming toetsenbord: mechanische knoppen

HP Omen gaming toetsenbord.

Speciaal voor gamers zijn er speciale gaming toetsenborden. Gaming toetsenborden hebben vaker extra knoppen met macro’s of mechanische toetsen die sneller aanslagen registreren en waardoor je dus eerder reageert in-game. En dat wil je hebben om de concurrentie een stapje voor te zijn. Een allround gaming toetsenbord voldoet aan de volgende specificaties:

 • Mechanische toetsen
 • Prijs tussen 61 en 100 euro

Headset: surround sound

HP Omen headset op hoofd jongen.

Als gamer is een goede headset onmisbaar. Je wilt namelijk volledig opgaan in je game én je tegenstander om het hoekje horen komen. Daarom wil je een echte gaming headset. Ook een heldere microfoon is handig. Hiermee communiceer je duidelijk met je teamgenoten in een online multiplayer game. Een allround gaming headset heeft de volgende specificaties:

 • Stereo surround
 • Prijs tussen 51 en 120 euro

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen