The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Wat is een energiezuinige afzuigkap?

We noemen een afzuigkap energiezuinig als hij energieklasse A+ of hoger heeft. Een afzuigkap in deze klasse verbruikt de minste stroom en bespaart je hierdoor tot wel € 24,- per jaar aan energiekosten. Over een levensduur van 10 jaar kan de besparing oplopen tot wel € 240,-. De energieklasse van een afzuigkap vind je op het energielabel.

Zuinig bij energieklasse A+ of hoger

Energielabel energiezuinige afzuigkap

Een afzuigkap is energiezuinig als hij energieklasse A+ of hoger heeft. Hoe meer plusjes, hoe energiezuiniger de afzuigkap. Op dit moment heeft de zuinigste afzuigkap energieklasse A++, maar omdat de ontwikkelingen doorgaan, is de hoogste klasse in 2021 A+++.

Kost slechts € 6,- aan energiekosten per jaar

Lage energiekosten energiezuinige afzuigkap

Een energiezuinige A++ afzuigkap kost gemiddeld € 6,- aan energiekosten per jaar. Ter vergelijking: een niet-zuinige afzuigkap met energieklasse E kost gemiddeld € 30,- per jaar. Aangezien een afzuigkap flink wat jaren meegaat, bespaar je gedurende de levensduur een mooi bedrag.

Bespaart € 24,- aan energiekosten per jaar

Besparing energiezuinige afzuigkap

Met een energiezuinige A++ afzuigkap bespaar je tot € 24,- per jaar aan energiekosten in vergelijking met een niet-zuinige E afzuigkap. Stel: je afzuigkap gaat 10 jaar mee. Over de levensduur bespaar je dan € 240,-. In vergelijking met de gemiddelde energieklasse B, bespaart een A++ afzuigkap € 10,- per jaar en € 100,- over de levensduur aan energiekosten.

Energieklasse en verbruik op energielabel

Energieklasse en wattage op energielabel

Wil jij weten welke energieklasse een afzuigkap heeft? Kijk dan op het energielabel. Hier staat ook hoeveel wattage de afzuigkap en verlichting per jaar aan stroom verbruiken. Voor de berekening gaat men uit van 60 minuten afzuigen en 120 minuten verlichting per dag.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.799 beoordelingen