The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Wat is een milieuvriendelijke wasdroger?

Een milieuvriendelijke wasdroger is meer dan alleen energiezuinig. Een milieuvriendelijke wasdroger heeft ook een lange levensduur en blijft gedurende die lange levensduur zuinig in gebruik. Bij Coolblue is een wasdroger milieuvriendelijk als deze energieklasse A+++ heeft, een midden- of topklasse bouwkwaliteit én een gedeeltelijke of volledig zelfreinigende condensor.

Nu energiezuinig: energieklasse A+++

Energielabel zuinige wasdroger

De meest voor de hand liggende eigenschap van een milieuvriendelijke wasdroger is dat hij energiezuinig is. Dit betekent dat de droger de beste energieklasse heeft: energieklasse A+++. Tijdens het opwekken van elektriciteit komt er CO2 vrij. Precies die CO2 is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Een energiezuinige wasdroger is dus een milieubewuste keuze.

Lange levensduur: midden- of topklasse bouwkwaliteit

Koolborstelloze motor

Hoe langer een wasdroger meegaat, hoe beter dit voor het milieu is. Een milieuvriendelijke wasdroger heeft een midden- of topklasse bouwkwaliteit. Hij bestaat uit hoogwaardige en vaak duurzame materialen, bijvoorbeeld roestvrij staal. Hierdoor gaat de droger tot wel 3000 draaibeurten langer mee dan een basisklasse wasdroger. Uiteindelijk zijn er minder nieuwe wasdrogers en dus minder grondstoffen nodig.

Later energiezuinig: zelfreinigende condensor

Zelfreinigende condensor wasdroger

In principe gebruikt een oude droger meer energie. Dit komt door pluisjes op de condensor. Pluisjes en vuil zorgen ervoor dat de wasdroger steeds harder moet werken, minder goed droogt en meer energie verbruikt. Een milieuvriendelijke wasdroger gaat een hoger energieverbruik tegen door de condensor volledig of gedeeltelijk schoon te spoelen tijdens het drogen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.769 beoordelingen