The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Advies over wasdrogers

Welke wasdroger je moet kopen, hangt af van hoeveel was je wilt drogen en of je een energiezuinige droger zoekt. Als je een afvoer hebt, sluit je de droger met een condensafvoerslang aan. Je hoeft dan de condensbak niet te legen. Het is ook mogelijk om een wasdroger abonnement te nemen. Je leest hier waar je op moet letten bij het kopen van een wasdroger.

Wasdroger kopen

Wanneer je een nieuwe wasdroger koopt, houd je rekening met een aantal belangrijke dingen. Zo kijk je bijvoorbeeld naar het vulgewicht, energieverbruik, geluidsniveau en de bouwkwaliteit. Zorg er altijd voor dat je het juiste vulgewicht kiest, zodat je al je natte was in één keer droogt. Om energiezuinig te drogen en je kleding te beschermen, kies je voor een warmtepompdroger. Je kunt ook een wasdroger leasen met een wasdroger abonnement. Hier lees je verderop meer over.

Wasdroger kiezen

Warmtepompdroger versus condensdroger

Bij het kopen van een wasdroger heb je keuze uit een warmtepompdroger of een condensdroger. Bij allebei komt het vocht in een condensbak of voer je dit met een slang af via de waterafvoer. Een A+++ warmtepompdroger is het meest zuinig en is beter voor het milieu en je kleding. Een condensdroger is met energieklasse B het minst zuinig.

Energieverbruik

Energielabel warmtepompdroger

Op het energielabel van een wasdroger zie je welke energieklasse de droger heeft. Hiermee weet je of de droger veel of weinig energie verbruikt. Wil je een energiezuinige droger, kies dan een A+++ warmtepompdroger. Hiermee bespaar je tot wel € 75,- per jaar ten opzichte van een condensdroger.

Vulgewicht

Wasdroger met volle wasmand

Welke wasdroger bij je huishouden past, is afhankelijk van hoeveel kilo wasgoed er in de droger past. Droog je voor een groot huishouden? Let bij het kopen van je wasdroger dan op een hoog vulgewicht. Lees het advies om te zien hoeveel kilogram vulgewicht je nodig hebt.

Geluidsniveau

Geluidsniveau stille wasdroger

Als jij je wasdroger in de buurt van je woon- of slaapkamer zet, let dan op het geluidsniveau. Een stille wasdroger heeft een maximaal geluidsniveau van 64 decibel. Dit vind je terug op het energielabel. Je hebt dan geen last van lawaai.

Bouwkwaliteit

Wasdroger met zelfreinigende condensor

Wil je een goede wasdroger die lang meegaat? Neem dan een wasdroger met bouwkwaliteit topklasse. Zo zijn er bijvoorbeeld topklasse modellen met een zelfreinigende condensor. Hierbij spoelt de warmtewisselaar schoon tijdens het drogen, waardoor de droger efficiënt en zuinig blijft.

Vochtuitstoot

Vochtuitstoot wasdroger

Een wasdroger vangt het vocht uit je wasgoed op in een condensbak of voert dit af via de waterafvoer. Daarnaast ontsnapt er altijd een deel via de trommeldeur. Dit heet vochtuitstoot. Zet jij je wasdroger in een kleine ruimte? Koop dan een wasdroger met een vochtuitstoot van 5% of minder. Hierbij heb je geen last van schimmel op je muren.

Wasdroger abonnement

Wasdrogers

Met een wasdroger abonnement droog jij je wasgoed energiezuinig voor een vast bedrag per maand. Zo heb je een wasdroger die het altijd doet en bespaar je energie. Je hoeft dankzij het abonnement geen grote uitgave in één keer te doen. Ook kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Indien de wasdroger stuk is, ruilen we deze om voor een vervangend exemplaar. Ga je verhuizen? Dan verhuizen we de wasdroger gratis met je mee.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen