The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over wasdrogers

Welke wasdroger je moet kopen, hangt af van hoeveel wasgoed je wilt drogen en of je een energiezuinige droger zoekt. Heb je een waterafvoer, kies dan een wasdroger die je met een slang op de afvoer aansluit. Je hoeft dan niet de condensbak te legen. Hier lees je bij het kopen van een wasdroger waar je op moet letten.

Wasdroger kiezen

Bij het kopen van een wasdroger heb je keuze uit een warmtepompdroger of een condensdroger. Bij beide drogers komt het vocht in een condensbak of voer je dit met een slang af via de waterafvoer. Een warmtepompdroger is het meest zuinig en is beter voor het milieu en je kleding. Een condensdroger is met energieklasse B het minst zuinig.

Energieverbruik

Op het energielabel van een wasdroger zie je welke energieklasse de droger heeft. Hiermee weet je of de droger veel of weinig energie verbruikt. Wil je een energiezuinige droger, kies dan een A+++ warmtepompdroger. Hiermee bespaar je tot wel € 75,- per jaar ten opzichte van een condensdroger.

Vulgewicht

Welke wasdroger bij je huishouden past, is afhankelijk van het vulgewicht. Wil je zoveel mogelijk kleding in één keer drogen? Let bij het kopen van je wasdroger dan goed op het vulgewicht. Lees het advies nog een keer door als je niet weet hoeveel kilo je nodig hebt.

Geluidsniveau

Als jij je wasdroger in de buurt van je woon- of slaapkamer zet, let dan op het geluidsniveau. Een stille wasdroger heeft een maximaal geluidsniveau van 64 decibel. Dit vind je terug op het energielabel. Je hebt dan geen last van lawaai.

Bouwkwaliteit

Wil je een goede wasdroger die lang meegaat? Neem dan een wasdroger met bouwkwaliteit topklasse. Zo zijn er bijvoorbeeld topklasse modellen met een zelfreinigende condensor. Hierbij spoelt de warmtewisselaar schoon tijdens het drogen, waardoor de droger efficiënt en zuinig blijft.

Vochtuitstoot

Een wasdroger vangt het vocht uit je wasgoed op in een condensbak of voert dit af via de waterafvoer. Daarnaast ontsnapt er altijd een deel via de trommeldeur. Dit heet vochtuitstoot. Zet jij je wasdroger in een kleine ruimte? Koop dan een wasdroger met een vochtuitstoot van 5% of minder. Hierbij heb je geen last van schimmel op je muren.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 42.249 beoordelingen