The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over wasdrogers

Welke wasdroger je moet kopen, hangt af van hoeveel wasgoed je wilt drogen en of je een energiezuinige droger zoekt. Heb je een waterafvoer, kies dan een wasdroger die je met een slang op de afvoer aansluit. Je hoeft dan niet de condensbak te legen. Hier lees je waar je op moet letten bij het kopen van een wasdroger.

Wasdroger kiezen

Warmtepompdroger versus condensdroger

Bij het kopen van een wasdroger heb je keuze uit een warmtepompdroger of een condensdroger. Bij allebei komt het vocht in een condensbak of voer je dit met een slang af via de waterafvoer. Een A+++ warmtepompdroger is het meest zuinig en is beter voor het milieu en je kleding. Een condensdroger is met energieklasse B het minst zuinig.

Energieverbruik

Energielabel warmtepompdroger

Op het energielabel van een wasdroger zie je welke energieklasse de droger heeft. Hiermee weet je of de droger veel of weinig energie verbruikt. Wil je een energiezuinige droger, kies dan een A+++ warmtepompdroger. Hiermee bespaar je tot wel € 75,- per jaar ten opzichte van een condensdroger.

Vulgewicht

Wasdroger met volle wasmand

Welke wasdroger bij je huishouden past, is afhankelijk van het vulgewicht. Wil je zoveel mogelijk kleding in één keer drogen? Let bij het kopen van je wasdroger dan goed op het vulgewicht. Lees het advies nog een keer door als je niet weet hoeveel kilo je nodig hebt.

Geluidsniveau

Geluidsniveau stille wasdroger

Als jij je wasdroger in de buurt van je woon- of slaapkamer zet, let dan op het geluidsniveau. Een stille wasdroger heeft een maximaal geluidsniveau van 64 decibel. Dit vind je terug op het energielabel. Je hebt dan geen last van lawaai.

Bouwkwaliteit

Wasdroger met zelfreinigende condensor

Wil je een goede wasdroger die lang meegaat? Neem dan een wasdroger met bouwkwaliteit topklasse. Zo zijn er bijvoorbeeld topklasse modellen met een zelfreinigende condensor. Hierbij spoelt de warmtewisselaar schoon tijdens het drogen, waardoor de droger efficiënt en zuinig blijft.

Vochtuitstoot

Vochtuitstoot wasdroger

Een wasdroger vangt het vocht uit je wasgoed op in een condensbak of voert dit af via de waterafvoer. Daarnaast ontsnapt er altijd een deel via de trommeldeur. Dit heet vochtuitstoot. Zet jij je wasdroger in een kleine ruimte? Koop dan een wasdroger met een vochtuitstoot van 5% of minder. Hierbij heb je geen last van schimmel op je muren.

Wasdroger kopen

Kortom: koop je een nieuwe wasdroger, houd dan rekening met het energieverbruik, het vulgewicht, het onderhoud en de bouwkwaliteit van de droger. Zorg er altijd voor dat je het juiste vulgewicht kiest, zodat je al je natte was in één keer droogt. Wil je energiezuinig drogen en je kleding beschermen? Ga dan voor een warmtepompdroger, waarmee je op je energiekosten bespaart.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.796 beoordelingen