The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is een condensdroger?

Een condensdroger vangt het vocht tijdens het drogen op in een condensreservoir. De meeste condensdrogers sluit je ook aan op de waterafvoer. Het vocht spoelt dan weg via een slang. Houd er wel rekening mee dat een condensdroger energieklasse B heeft en niet energiezuinig is.

Werking condensdroger

Condensafvoerslang

Een condensdroger werkt met een verwarmingselement dat heet wordt. Door de hoge temperatuur droogt je wasgoed snel. Dit betekent dat de droger veel energie verbruikt en je kleding sneller krimpt of slijt. Het vocht uit je wasgoed komt in een condensbak die je tijdig moet legen. Heb je een waterafvoer en wil je het vocht automatisch wegspoelen? Neem dan een condensdroger die je op de afvoer aansluit. Zit er geen condensafvoerslang bij, koop dan nog apart een slang.

Voordelen condensdroger

  • Gemiddelde aankoopprijs.
  • Wasgoed is sneller droog.
  • Afvoer via reservoir of waterafvoer.

Nadelen condensdroger

  • Hoge energiekosten.
  • Minder goed voor je wasgoed.
  • Minder goed voor het milieu.

Wat is een goede condensdroger

Zoek je een condensdroger, let dan op de bouwkwaliteit van de condensdroger. Heeft een wasdroger minimaal bouwkwaliteit middenklasse, dan gaat deze over het algemeen langer mee dan een basisklasse model. Let er bijvoorbeeld op dat de droger een rvs trommel heeft, waardoor de trommel niet roest. Met een vochtigheidssensor stopt de wasdroger automatisch als je kleding droog genoeg is.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen