The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is een condensdroger?

Een condensdroger droogt je was relatief snel door de hoge droogtemperatuur. Je was is hierdoor sneller droog. Een nadeel is wel dat een condensdroger veel energie verbruikt. Dit komt doordat de wasdroger met een warmte-element droogt. Je leest hier wat een condensdroger is en hoe deze werkt.

Nadelen condensdroger

Condensdroger: energieverbruik
  • Hoge energiekosten.
  • Je was slijt sneller.
  • Minder goed voor het milieu.

Voordelen condensdroger

Condensdroger: snel
  • Je was is sneller droog.
  • Goedkoper in de aanschaf.
  • Afvoer via reservoir of waterafvoer.

Hoe werkt een condensdroger

Condensafvoerslang wasdroger

Een condensdroger werkt met een verwarmingselement dat heet wordt. Door de hoge temperatuur droogt je wasgoed snel. Dit betekent dat de droger veel energie verbruikt en je kleding sneller krimpt of slijt. Het vocht uit je wasgoed komt in een condensbak die je tijdig moet legen. Heb je een waterafvoer en wil je het vocht automatisch wegspoelen? Neem dan een condensdroger die je op de afvoer aansluit. Zit er geen condensafvoerslang bij, koop dan nog apart een slang.

Wat is een goede condensdroger

Trommel wasdroger

Zoek je een condensdroger, let dan op de bouwkwaliteit van de condensdroger. Heeft een wasdroger minimaal bouwkwaliteit middenklasse, dan gaat deze over het algemeen langer mee dan een basisklasse model. Let er bijvoorbeeld op dat de droger een rvs trommel heeft, waardoor de trommel niet roest. Met een vochtigheidssensor stopt de wasdroger automatisch als je kleding droog genoeg is.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen