The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

Wat is een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger droogt het meest energiezuinig en beschermt je was dankzij de lage droogtemperatuur. Je bespaart met een A+++ warmtepompdroger gemiddeld tot € 75,- aan energiekosten per jaar. Dit komt doordat de wasdroger met een pomp en een koelmiddel werkt. Je leest hier wat je aan een warmtepompdroger hebt en hoe deze werkt.

Voordelen warmtepompdroger

Warmtepompdroger energielabel
  • Beter voor het milieu dan een condensdroger.
  • Beter voor je energierekening.
  • Je was blijft langer mooi dankzij de lage temperatuur.
  • Afvoer via reservoir of waterafvoer.

Nadelen warmtepompdroger

Warmtepompdroger programmaduur
  • Langere droogtijd door de lage temperatuur.
  • Duurder in de aanschaf.

Hoe werkt een warmtepompdroger

Warmtepompdroger

Een warmtepompdroger werkt niet met een verwarmingselement, maar met een warmtepomp en een koelmiddel. De pomp zet het koelmiddel van gasvorm om naar vloeibare vorm. De warmte die hierbij vrijkomt, verwarmt de luchtstroom naar de trommel. Tijdens het drogen komt er vochtige lucht vrij uit je wasgoed. Het koelmiddel koelt deze lucht, waardoor er condens in het reservoir komt. De droge lucht verwarmt de pomp opnieuw. Door de lucht te hergebruiken is er veel minder energie nodig.

Condensafvoer

Condensafvoerslang

Tijdens het drogen komt het vocht uit je kleding in een condensbak. Deze moet je regelmatig legen. Heb je een waterafvoer? Sluit de warmtepompdroger dan aan met een condensafvoerslang. Hierdoor hoef je het condensreservoir niet meer te legen. Let er wel op of de warmtepompdroger op de waterafvoer kan. Heeft de droger een aansluiting, maar zit er geen slang bij? Schaf deze dan apart aan.

Afweging

Een wasdroger met warmtepomp is relatief duurder en doet wat langer over het drogen, maar verbruikt jaarlijks gemiddeld € 75,- minder energiekosten dan een condensdroger. Denk je graag aan het milieu en wil je dat je kleding langer meegaat, koop dan een A++ of A+++ warmtepompdroger.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.770 beoordelingen