The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Afvoerdrogers

Coolblue is gestopt met het verkopen van afvoerdrogers, ook wel bekend als luchtafvoerdrogers. Uiteraard begrijpen we dat je hier meer over wilt weten. Daarom geven wij hier antwoord op je vragen.

Waarom is Coolblue gestopt met afvoerdrogers?

Energielabel luchtafvoerdroger

Zoals je weet heeft Coolblue één doel: klanten blij maken. Dat doen we door jou te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een droger. Naast het zorgen voor een glimlach, denken we ook graag aan het milieu. Daarom verkopen we geen afvoerdrogers meer. Deze wasdrogers verbruiken met energieklasse C namelijk het meeste energie: gemiddeld € 115,- per jaar. Dit is bijna 3 keer zoveel als het energieverbruik van een A+++ warmtepompdroger.

Wat moet ik nu kopen?

In plaats van een afvoerdroger heb je nu keuze uit een condensdroger of een warmtepompdroger. De afvoermethode werkt alleen iets anders. Bij een condens- en warmtepompdroger komt het vocht uit je wasgoed in een reservoir terecht. Belangrijk is dat je dit regelmatig leegt. Heb je hier geen zin in, sluit dan een condensafvoerslang aan op de waterafvoer. Hierdoor hoef je de condensbak nooit meer te legen. Hoewel de drogers hetzelfde werken, hebben ze ook verschillen. Deze vind je in onderstaande tabel.

Condensdrogers vs. warmtepompdrogers

Condensdrogers Warmtepompdrogers
Afvoermogelijkheid Condensreservoir/condensafvoerslang Condensreservoir/condensafvoerslang
Aankoopprijs Gemiddeld Hoog
Energieverbruik Hoog Laag
Droogtemperatuur Hoog Laag
Beter voor je wasgoed Nee (vanwege hoge temperatuur) Ja (vanwege lage temperatuur)

Conclusie

Condensdroger met energielabel

Condensdroger

Wil je een goedkopere wasdroger die snel droogt, maar alsnog meer energie verbruikt dan een warmtepompdroger? Kies dan een condensdroger. De hoge temperatuur is wel minder goed voor je kleding en het milieu.

Warmtepompdroger met energielabel

Warmtepompdroger

Heb je liever een energiezuinige wasdroger die door de lage temperatuur goed is voor je kleding en het milieu? Koop dan een warmtepompdroger. Dit is de meest energiezuinige wasdroger die er is. Je bespaart hiermee jaarlijks veel energie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.113 beoordelingen