The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

5 tips voor duurzaam drogen

Om energie te besparen met je wasdroger, zijn er verschillende manieren om duurzaam te drogen. Bijvoorbeeld door een warmtepompdroger te kopen en de condensor regelmatig schoon te maken. Dit is niet alleen beter voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Je vindt hier 5 tips voor duurzaam drogen.

Aan de slag met duurzaam drogen

Wasdroger

Wil je duurzaam drogen, gebruik dan deze tips:

  • Tip 1. Centrifugeer je was vooraf
  • Tip 2. Onderhoud je wasdroger
  • Tip 3. Kies een automatisch programma
  • Tip 4. Hang je was te drogen
  • Tip 5. Koop een warmtepompdroger

Tip 1: centrifugeer je was vooraf

Wasmachine 1600 toeren

Voor je je was droogt, centrifugeer je deze in de wasmachine op het hoogste toerental. Je was komt het droogst uit de trommel met een wasmachine die tot 1.600 toeren gaat. Houd er rekening mee dat dit hoge toerental vaak alleen bij het katoenprogramma mogelijk is. Het voordeel is dat je beddengoed minder lang in de droger hoeft, wat tijd en energie bespaart. Voor delicate was gebruik je een laag toerental, zodat deze minder snel slijt.

Tip 2: onderhoud je wasdroger

Condensor van wasdroger schoonspoelen

Om duurzaam te drogen, onderhoud je je wasdroger. Je doet dit door na elke droogbeurt het pluizenfilter te legen. Bij de meeste drogers zit dit bij de trommelopening. Open het filter en verwijder grote stofdelen met de hand. Maak ook om de paar maanden de condensor onder in de wasdroger goed schoon. Bij een condensdroger spoel je de condensor af onder de kraan. Als je een warmtepompdroger hebt, zuig je de condensor met een stofzuigerborstel schoon.

Tip 3: kies een automatisch programma

Wasmand met kleding

Kies een automatisch programma dat direct stopt wanneer je was droog is. Dit is beter dan een tijdgestuurd programma, waarbij je zelf een tijd instelt. Met een automatisch programma houden vochtigheidssensoren je was tijdens het drogen in de gaten. Zo stopt de droger precies op het juiste moment en zit je was niet langer dan nodig in de trommel.

Tip 4: hang je was te drogen

Droogrek met was

Het meest duurzaam is om je was op een droogrek of droogmolen te drogen. Dat is slim wanneer je geen droger hebt, maar ook handig als het mooi weer is. Je verbruikt hiermee geen energie en bespaart zo op je energiekosten. Daarnaast is het beter voor het milieu en blijft je was langer als nieuw.

Tip 5: koop een warmtepompdroger

Warmtepompdroger energieklasse

Als je echt duurzaam wil drogen, koop je een warmtepompdroger. Hiermee droog je zeer energiezuinig je was. Het meest energiezuinig is een warmtepompdroger met energieklasse A+++. Je bespaart hiermee gemiddeld tot € 75,- per jaar in vergelijking met een condensdroger. Door de lage droogtemperatuur bespaar je op je energiekosten en blijft je was langer mooi. Zo hoef je niet bang te zijn dat je favoriete trui krimpt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.894 beoordelingen