The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is vochtuitstoot?

Je wasdroger vangt vocht uit je kleding op in een condensbak. Heb je een waterafvoer dan spoelt het vocht weg via een slang. Wat niet iedereen weet, is dat je droger ook wat warme lucht je kamer in blaast. Dit heet vochtuitstoot. Heb je een klein washok of een slecht geventileerde ruimte? Kies dan een wasdroger met een heel lage vochtuitstoot.

Warme lucht je kamer in

Vochtige ramen

Bij elke wasdroger is er sprake van vochtuitstoot. Of een droogautomaat veel of weinig vocht uitstoot, heeft te maken met de afdichting rond de trommeldeur. Hoe sterker de afdichting, des te minder warme lucht je wasdroger verliest. Bij een lage vochtuitstoot heb je geen last van beslagen ramen of schimmel op je muren. Er komt dan zoveel mogelijk vocht op de goede plek terecht: in je condensbak of via de slang. We spreken dan ook wel van een hoge condensatie-efficiëntie. Onthoud dus goed: hoge condensatie-efficiëntie, lage vochtuitstoot.

Heel lage vochtuitstoot

Wasdroger met heel lage vochtuitstoot

Zet jij je wasdroger in een klein washok of een ruimte zonder ramen? Kies dan het liefst een droogautomaat met een heel lage vochtuitstoot. Deze heeft een vochtuitstoot van 5% of minder. Of wel een condensatie-efficiëntie van 95% of meer. Bij wasdrogers van bijvoorbeeld Miele zit er een afdichting van Kevlar vezels rond de trommeldeur. Hierdoor ontsnapt er zo min mogelijk vocht. Je hebt daarom geen last van beslagen ramen of schimmel op je muren.

Lage vochtuitstoot

Wasdroger met lage vochtuitstoot

Een droger met een lage vochtuitstoot verliest 6 tot 10% vocht. Dit is het percentage warme lucht dat de droogautomaat je washok in blaast. Het overige gedeelte komt in je condensbak terecht of spoelt weg via de condensafvoerslang. Dit is een condensatie-efficiëntie van 90 tot 94%. Bij een wasdroger die je in een klein washok zet, kies je een model met een lage of heel lage vochtuitstoot.

Gemiddelde vochtuitstoot

Wasdroger met gemiddelde vochtuitstoot

Als jij je droger in een grote ruimte met openslaande ramen zet, heb je minder last van warme lucht. Het maakt dan niet uit dat je wasdroger een gemiddelde vochtuitstoot heeft. Hierbij verliest de droogautomaat 11% vocht of meer. De condensatie-efficiëntie is dan 89% of minder. Door tijdens of na het drogen even de ramen open te zetten, heb je geen muffe kamer. Of zet de badkamerventilator aan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.196 beoordelingen