The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is het geluidsniveau van een wasdroger?

Het geluidsniveau van een wasdroger drukken we uit in decibel. Op het energielabel zie je per droger hoeveel dit is. Wil jij je droogautomaat in de buurt van je slaapkamer of woonkamer zetten? Ga dan voor een stille wasdroger met een geluidsniveau van 64 decibel of minder. Elke 3 decibel meer is een verdubbeling van het geluid.

Stille wasdroger

Geluidsniveau stille wasdroger

Zoek je een stille wasdroger, kies dan een model met een geluidsniveau van maximaal 64 decibel. Je hebt hiermee het minste last van lawaai. Handig als je 's nachts droogt, maar wel rustig wilt slapen. Zet je de wasdroger in je open keuken of vlak bij je woonkamer? Kies dan ook een stille droger, zodat je rustig televisie kijkt.

Normaal geluidsniveau

Geluidsniveau normale wasdroger

Bij een geluidsniveau van 65 of 66 decibel spreken we van een normaal geluidsniveau. Dit is vergelijkbaar met 2 mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Luide wasdroger

Geluidsniveau luide wasdroger

Een wasdroger is luid wanneer deze een geluidsniveau heeft van 67 decibel of meer. Zet jij je droogautomaat in de kelder of in een schuur? Dan is een luide wasdroger geen probleem. Slaap je vlak bij je droger, zoek dan een stiller model.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen